Life

De ce au toți blugii un mic buzunar în față. Care este, de fapt, rolul lui

De ce toți blugii au un mic buzunar în față. Mulți și-au pus această întrebare de-a lungul timpului. Motivul e surprinzător.
12.02.2024 | 14:37
De ce au toti blugii un mic buzunar in fata Care este de fapt rolul lui
De ce au blugii un mic buzunar în față. Sursa foto: Pixabay, Freepik – topntp26/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care este motivul pentru care blugii au un mic buzunar în față? Este o curiozitate pe care o au multe persoane, din moment ce este vorba despre o piesă de îmbrăcăminte atât de populară.

De ce au toți blugii un mic buzunar în față

Printre cele mai purtare articole vestimentare se numără blugii, care au apărut cu mai bine de un secol în urmă. Cei care i-au creat au fost  Jacob Davis și Levi Strauss, pe 20 mai 1873. Aceste articole vestimentare sunt la fel de apreciate și în prezent.

ADVERTISEMENT

Blugii pot fi purtați în orice anotimp și se potrivesc cu mai multe accesorii și articole de îmbrăcăminte, motiv pentru care multe persoane îi au în garderoba lor.

Cu toate că sunt atât de cunoscuți și purtați de multe persoane, mulți se întreabă de ce blugii au un mic buzunar în față. Acesta se află la fiecare pereche de blugi din lume, dar care este rolul lui?

ADVERTISEMENT

Conform poveștii lansate chiar de compania Levi Strauss & Co., ideea atașării unui buzunar mic la blugi i-a aparținut chiar creatorului acestui articol vestimentar.

Acesta a ținut cont de o nevoie pe care o aveau cei mai mulți cowboy din secolul al XIX-lea. Ceasurile mici de buzunar erau foarte populare la acea vreme. Acestea au reprezentat, astfel, motivul pentru care s-a creat un buzunar mic, separat la blugi.

ADVERTISEMENT

Aceste ceasuri de mici dimensiuni erau purtate de bărbați la niște lanțuri mici, atașate la veste, un alt articol popular în acea perioadă. Levi Strauss și-a dorit să creeze o modalitate de a proteja aceste ceasuri atunci când sunt purtate, notează atlas-geografic.net.

În prezent, pe site-ul brandului Levi Strauss, buzunarele mici se numesc “buzunare pentru ceasuri”. Cu timpul, au apărut ceasurile de mână, dar și alte metode de a verifica ora. Ceasurile de buzunar au început, între timp, să nu mai fie atât de populare.

ADVERTISEMENT

Astfel, în ziua de astăzi nu există o anumită funcție pentru buzunarul mic de la blugi. Oamenii obișnuiesc să țină aici bani sau alte lucruri mărunte. Nu încap prea multe în acest buzunar, astfel că opțiunile sunt limitate.

ADVERTISEMENT