Life

De ce câinele tău latră doar la anumiți oameni. Explicația comportamentului e surprinzătoare

De ce câinele tău latră doar la anumiți oameni. Există și o explicație în spatele acestui comportament, care poate fi surprinzătoare.
09.09.2023 | 18:00
De ce cainele tau latra doar la anumiti oameni Explicatia comportamentului e surprinzatoare
De ce câinele tău latră doar la anumiți oameni. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

De ce câinele tău latră doar la anumiți oameni. Acest comportament afișat de animalele de companie are și o explicație, ce poate fi una surprinzătoare.

De ce câinele tău latră doar la anumiți oameni

Câinii pot să latre la anumiți oameni din varii motive. Comportamentul lor poate varia în funcție de experiențele și trăirile anterioare.

ADVERTISEMENT

Câinii pot lătra la oameni pe care îi percep ca fiind amenințători sau necunoscuți. Aceasta poate fi o reacție de apărare sau de protecție.

Câinii care au avut experiențe negative în trecut cu anumiți oameni pot fi mai predispuși să latre la acești oameni. Desigur, acest lucru este valabil și pentru anumite categorii de persoane.

ADVERTISEMENT

Dacă animalul a avut o experiență rea cu oamenii în uniformă spre exemplu sau cu cei foarte înalți, poate să latre la ei. Unele caracteristici ale oamenilor pot fi percepute drept amenințătoare de câinele tău.

Spre exemplu, cei mai corpolenți sau cu voce groasă pot fi lătrați mai ușor decât cei supli. Aceeași particularitate poate fi și pentru cele două sexe, animalele fiind mai înclinate să latre la bărbați, de exemplu.

ADVERTISEMENT

Ce motive mai au câinii să latre

Câinii pot fi teritoriali și pot considera anumite persoane ca fiind intruși în spațiul lor. Acest comportament poate fi mai evident în câinii care au un caracter dominant sau protectiv.

Câinii pot reacționa la stres sau anxietate latrând. Persoanele noi sau situațiile noi pot declanșa acest răspuns la unii câini. Aceasta poate fi o modalitate de a face față stresului sau de a-și exprima disconfortul.

ADVERTISEMENT

Câinii sunt foarte receptivi la limbajul nonverbal al oamenilor. Dacă o persoană are o expresie facială sau o postură corporală care poate fi percepută ca amenințătoare sau ciudată pentru câine, acesta poate latra ca reacție la aceste semnale.

Câinii se tem și de necunoscut, astfel că dacă ai un vizitator pe care patrupedul nu-l cunoaște, poate fi util să fii atent la semnalele transmise de cățel și să îl asiguri că este în siguranță.

ADVERTISEMENT