Life

De ce e bine să învârți ouăle crude înainte de a le găti. Secretul bucătarilor de top

Dacă vrei să te bucuri de niște ouă prăjite, o omletă delicioasă, sau niște ouă fierte perfecte, secretul bucătarilor de top te-ar putea ajuta enorm.
31.01.2023 | 07:20
De ce e bine sa invarti ouale crude inainte de a le gati Secretul bucatarilor de top
De ce e bine să învârți ouăle crude înainte de a le găti. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Ouăle sunt unul dintre alimentele care nu are cum să lipsească de pe masă la micul dejun.

De ce trebuie să învârți ouăle înainte de a le prepara

Acestea conțin vitamine, minerale și de asemenea, ne oferă senzația de sațietate, astfel că ar fi păcat să nu ne începem ziua cu o omletă ori cu două ouă fierte.

Cei care vor însă să facă economie, trebuie să afle însă despre un truc mai puțin știut. Știm prea bine că în momentul în care spargem oul, fie el fiert sau prăjit, sunt șanse mari ca o parte semnificativă din albuș să rămână pe coajă.

ADVERTISEMENT

Cum putem să mai salvăm din conținut? Este simplu, doar agităm ouăle înainte de ale fierbe sau înainte de prăjire. În acest mod, conținutul lor va fi distribuit uniform, iar în special în cazul ouălelor fierte, albușul nu va rămâne pe coajă.

Poți să și învârți ouăle pe masă dacă nu vrei neapărat să le agiți, pentru că efectul va fi același.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește ouăle fierte, aici există mai multe trucuri pe care merită să le știi și să le pui în practică. Spre exemplu, ouăle trebuie puse la fiert mereu în apă rece și nicidecum caldă, alături de o linguriță de sare.

O altă problemă pentru cei care obișnuiesc să consume ouă fierte este cea legată de decojire. Poate din grabă, ajungem să rupem ouăle, însă acest lucru se poate rezolva cu ajutorul unui simplu ingredient.

ADVERTISEMENT

Trucul care te ajută să cureți coaja oului mult mai ușor

Marii bucătari spun că trebuie să adăugăm în oala în care fierbem ouăle câteva picături de suc de lămâie și să reducem focul. În momentul în care ouăle s-au fiert, acestea se decojesc mult mai ușor.

Bonus, ouăle vor căpăta o aromă deosebită de la sucul de lămâie, așa că acest truc merită încercat măcar odată. Iar pentru cei care nu sunt atât de încântați de sucul de lămâie mai există soluții.

ADVERTISEMENT

După ce scoți ouăle de la fiert, bate-le ușor de marginea mesei, iar mai apoi pune-le într-un castron cu apă rece, alături de niște cuburi de gheață.

Fără prea mult efort, coaja lor se rupe treptat, iar oul rămâne intact. Mai ține cont de faptul că ouăle fierte, spre deosebire de omletă, sau ouă prăjite, pot fi păstrate la frigider până la cinci zile.

Acestea trebuie însă învelite într-o folie alimentară. De cealaltă parte, dacă nu ai apucat să decojești oul, îl poți păstra la frigider într-un vas cu apă rece pentru a nu se usca prea mult.

ADVERTISEMENT
Tags: