Life

Unde e bine să depozitezi cartofii, de fapt. Trucul genial pe care orice gospodină trebuie să-l știe

Unde este bine să depozitezi cartofii, de fapt. Așa vor rezista mai mult timp. Trucul genial pe care ar trebui să-l știe gospodinele.
14.03.2024 | 11:03
Unde e bine sa depozitezi cartofii de fapt Trucul genial pe care orice gospodina trebuie sal stie
Unde trebuie să depozitezi cartofii. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cartofii sunt depozitați, în general, în dulap sau în cămară, dar există un loc și mai potrivit. Nimeni nu s-ar fi gândit, însă există un truc foarte util, pe care ar trebui să-l cunoască orice gospodină.

Unde trebuie să depozitezi cartofii. Doar așa vor rezista mai mult timp

Cartoful este o legumă consumată de foarte multe persoane, care se poate găti în numeroase feluri. Fie că este vorba despre cartofi fierți, copți, prăjiți sau piure, există multe rețete care au la bază acest aliment.

ADVERTISEMENT

De multe ori, se întâmplă să mai rămână mulți cartofi în plus după gătire. Aceștia ajung să fie depozitați în dulap întunecat, împreună cu ceapa, sau în cămară.

Atunci când vine vorba despre legumele care cresc în pământ, dulapurile întunecate reprezintă cel mai bun loc de depozitare. Dacă vrei, însă, să păstrezi cartofii proaspeți mai mult timp, un alt loc este potrivit pentru depozitarea acestora.

ADVERTISEMENT

Dacă pui în aplicare acest truc genial, atunci cartofii se vor menține proaspeți pentru aproape două săptămâni. Locul în care se păstrează aceste legume este unul pe care oamenii îl evită, în general, deoarece nu știu cât este de benefic.

Deși multe persoane nu s-ar aștepta la acest lucru, cel mai bun loc pentru a depozita cartofii este frigiderul, după cum a spus Kate Hall, expertă în alimentație și fondatoarea The Full Freezer.

ADVERTISEMENT

Atunci când sunt depozitați în frigider, cartofii nu vor degera, dar nici nu vor încolții, așa cum ar crede unele persoane, după cum a precizat Kate Hall, conform Express.co.uk.

Cei mai mulți oameni păstrează cartofii în debara, cămară sau într-un dulap de bucătărie, așa că este puțin probabil să-și schimbe acest obicei, pur și simplu.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, la început, Agenția de Standarde Alimentare din Marea Britanie a publicat noua indicație privind depozitarea cartofilor, explicând că este cel mai benefic să stea în frigider.

Ce se întâmplă dacă pui cartofii în frigider

Este important de menționat că aceste legume nu se pun în frigider imediat după ce sunt cumpărate.  Mai întâi, cartofii trebuie spălați și uscați, iar după aceea să fie puși în frigider. Dacă au coaja umedă, atunci există riscul ca aceștia să se strice mai repede.

Dacă vrei să eviți să apară umezeala de la alte alimente, atunci există o soluție. Cel mai bine este să pui hârtie absorbantă pe raftul unde urmează să așezi cartofii. În acest fel, vor rezista chiar mai mult, până la patru săptămâni.

De asemenea, cartofii se depozitează singuri pe raft sau măcar într-o cutie de plastic. Aceștia eliberează etilenă, o substanță care poate provoca stricarea altor legume sau fructe. Nu este bine să-i ții lângă mereu sau ceapă, de exemplu.

ADVERTISEMENT
Tags: