Faimoasa hârtie de copt e la mare căutare. Cu ajutorul ei reușim să avem preparate delicioase, dar și care arată impecabil. Mai mult de atât, eliminăm cu mult riscul ca preparatul nostru să se ardă în timpul procesului de coacere.
Ce trebuie să știm însă despre această hârtie de copt? În primul rând, aceasta este un accesoriu de bază al patiserilor. Hârtia de copt rezistă la temperaturi ridicate și este tratată chimic în acest sens. Aceasta nu este toxică pentru organismul nostru.
Recomandat este însă să folosim hârtie de copt doar la temperaturi de până la 200 de grade. În cazul în care avem nevoie de o temperatură ceva mai ridicată, atunci specialiștii ne recomandă să optăm pentru hârtia de copt siliconată.
Spre deosebire de cea normală pe care o cunoaștem deja, aceasta are numeroase avantaje. În primul rând poate să fie folosită de mai multe ori. În general o regăsim la cofetării, ori patiserii, având în vedere că pentru cofetari este esențial acest detaliu.
În perioada sărbătorilor pascale, atunci când alimentul vedetă este cozonacul, hârtia de copt nu are cum să lipsească din peisaj. Ea ne ajută să avem un preparat delicios și de asemenea, vestea bună este că aceasta nu schimbă gustul desertului și nici mirosul acestuia.
De asemenea, folosind hârtie de copt, orice ai prepara, elimini riscul ca produsul tău să se ardă. Și mai mult de atât, coacerea preparatelor este realizată uniform, dar și mult mai repede. Iar aici vorbim despre produse precum prăjituri, tarte, pandișpan, sărățele ori alte rețete de dulce.
Și totuși ce se întâmplă dacă mototolești hârtie de copt înainte de a o așeza în tavă? S-ar putea să rămâi uimit de acest truc. Odată mototolită, hârtia de copt poate fi modelată după bunul plac. Astfel, aceasta se va așeza perfect în forma tăvii pe care o alegi.
În general, patiserii se bazează pe un astfel de truc, însă merită încercat și acasă. În acest mod economisești și o mare cantitate din această hârtie și te bucuri de preparate delicioase. Și totuși ce altceva mai trebuie să știm despre aceasta?
Dacă nu era deja vizibil, atunci află că economisești minute bune în bucătărie cu ajutorul ei. Utilizând hârtie de copt într-o tavă, nu vei mai fi nevoit să o cureți după ce preparatul tău este gata. Tot ce ai de făcut este să scoți desertul și să arunci hârtia de copt.