Life

De ce e bine să presari zahăr în grădină. Trucul genial care dă rezultate în doar câteva zile

Zahărul poate face minuni în grădina ta. Beneficiile pe care le are acest ingredient pentru culturile de legume și fructe.
21.03.2024 | 14:43
De ce e bine sa presari zahar in gradina Trucul genial care da rezultate in doar cateva zile
Cum te poate ajuta zahărul în grădină. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

De ce e bine să presari zahăr în grădină? Primăvara reprezintă cel mai aglomerat sezon pentru românii care stau la curte. Cine vrea să aibă o grădină curată și aranjată ca la carte apelează, de foarte multe ori, la anumite trucuri. Însă, puțini sunt cei care știu ce efect are zahărul pus în grădină.

Ce se întâmplă dacă presari zahăr în grădină

A început sezonul în care gospodarii se ocupă exemplar de grădinile lor. Cei care vor ca totul să fie aranjat foarte bine, iar culturile să fie unele roditoare, ar trebui să pună în practică un truc salvator.

ADVERTISEMENT

Un grădinar experimentat a pus zahăr în grădina sa și a avut parte de șocul vieții lui. În doar cinci zile, grădina s-a transformat radical. Surprins de rezultat, grădinarul nu s-a putut abține să nu împărtășească și cu alții trucul.

De obicei, zahărul este folosit doar în bucătărie. Din acest motiv, multă lume nici măcar nu iau în calcul faptul că ar putea avea și alte beneficii, inclusiv pentru grădină. Persoanele care aleg să pună zahăr în grădinile lor sigur nu vor regreta decizia.

ADVERTISEMENT

Odată presărat în grădină, zahărul se va comporta ca o sursă de hrană pentru microorganismele noi. Microorganismele consumă zahărul pe care îl procesează și în cadrul acestui proces se mineralizează azotul, dar și alți nutrienți. Însă, acesta nu este singurul beneficiu pe care îl are zahărul.

Acest ingredient mai poate fi folosit și pe post de îngrășământ pentru stropirea legumelor și a fructelor. De asemenea, zahărul mai poate folosit și pentru plantele de ghiveci, atunci când sunt cultivate acasă. Zahărul este atât de benefic, încât efectele sale se vor observa în doar cinci zile.

ADVERTISEMENT

Zahărul este un fertilizator natural și pentru plantele de ghiveci

Zahărul poate fi folosit ca îngrășământ natural și pentru înmulțirea plantelor de ghiveci. Potrivit playtech.ro, zahărul ajută mușcatele să se înmulțească mult mai rapid, fără să se usuce, stimulându-le creșterea.

Cei care vor alege să folosească zahăr la plante vor observa că acestea vor înflori mult mai repede și vor fi mult mai bogate. Acest îngrășământ natural va ajuta plantele să absoarbă mult mai repede nutrienții din sol și le protejează de bolile care afectează sistemul radicular.

ADVERTISEMENT

Pentru a prepara un astfel de amestec, ai nevoie de 32 de grame de drojdie uscată, zahăr, iar peste aceste ingrediente se adaugă jumătate de lapte gras, călduț. Totul se amestecă cu 10 litri de apă.

Amestecul astfel preparat se pune într-un pulverizator și se folosește pentru a stropi plantele, însă nu pe întreaga lor surprafață, ci doar pe frunzele inferioare. După ce vei aplica acest amestec, vei fi surprins să vezi primele rezultatele în doar cinci zile.

ADVERTISEMENT
Tags: