Life

De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu când fierbi fasolea. Cel mai eficient truc pentru gospodine

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient minune, atât în bucătărie, cât și în treburile casnice. Cum ne poate ajuta însă acesta atunci când vrem să fierbem fasolea?
29.11.2022 | 21:12
De ce e bine sa pui bicarbonat de sodiu cand fierbi fasolea Cel mai eficient truc pentru gospodine
Cum te poate ajuta bicarbonatul de sodiu să fierbi boabele de fasole mai repede. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Bicarbonatul de sodiu nu trebuie să lipsească din nicio casă. Deși este un ingredient cât se poate de ieftin, beneficiile pe care le are sunt incredibile.

Efectul pe care îl are bicarbonatul de sodiu asupra boabelor de fasole

Bicarbonatul de sodiu este un bun aliat la curățenie, te ajută să scapi de mirosurile neplăcute, iar asta o știu multe gospodine. Pe de altă parte, nu multă lume știe efectul acestuia în anumite preparate.

ADVERTISEMENT

Știai că bicarbonatul de sodiu te poate ajuta să fierbi mai repede fasolea? În acest mod economisești timp în bucutărie și te bucuri mai repede de o masă delicioasă.

Fasolea este unul dintre preparatele tradiționale românești care se regăsește pe mai toate mesele. Pe lângă beneficiile pentru organism pe care le are, atunci când este consumată alături de un ciolan, se transformă într-o adevărată bucurie gastronomică.

ADVERTISEMENT

Neplăcut este însă că fasolea necesită un timp de fierbere destul de îndelungat. Deși există și opțiunea în care o putem cumpăra la borcan, nu puțini sunt cei care aleg fasolea din piețe, pe care o prepară de la zero.

Cu toate astea, fasolea trebuie să stea la înmuiat cel puțin opt ore, sau o noapte întreagă înainte de a se pune la fiert.

ADVERTISEMENT

De asemenea, timpul de fierbere va dura și el, în unele cazuri chiar și patru ore, în funcție de soiul de fasole ales.

Cum reușești să scazi timpul de fierbere pentru fasole

Iar aici intervine bicarbonatul de sodiu. Datorită substanțelor pe care le conține, acesta te poate ajuta să reduci considerabil timpul de fierbere pentru fasole și, evident, să ai gata masa mult mai repede.

ADVERTISEMENT

Trebuie doar să pui boabele de fasole în apa deja clocotită, iar apoi să le lași o oră la înmuiat. Când se apropie timpul, adăugă un vârf de bicarbonat de sodiu.

Menționăm faptul că nu trebuie adăugată sare atât de repede, pentru că aceasta va întări boabele de fasole, drept urmare, timpul de fierbere ar putea dura și mai mult.

Mai departe, dacă vrei să prepari o ciorbă de fasole, trebuie să schimbi apa unde a fost bicarbonatul de sodiu și să pui boabele alături de legume, într-o altă oală.

Dacă vrei să prepari fasole bătută, atunci scurgi apa, clătești boabele și te apuci să le pisezi. Cea mai bună alegere rămâne însă tradiționala rețetă pentru fasolea cu ciolan.

ADVERTISEMENT