Life

De ce e bine să pui coajă de portocală în borcanele cu murături. Are beneficii uimitoare, puțini știu de acest truc

Care e motivul pentru care se folosește coajă de portocală la murături. Are proprietăți impresionante, doar unele gospodine cunosc acest pont.
26.10.2023 | 08:20
De ce e bine sa pui coaja de portocala in borcanele cu muraturi Are beneficii uimitoare putini stiu de acest truc
Care e motivul pentru care se folosește coajă de portocală la murături. Are proprietăți impresionante, doar unele gospodine cunosc acest pont. Sursa foto: freepik.com. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

De ce e bine să pui coajă de portocală în borcanele cu murături. Are beneficii uimitoare, puțini știu de acest truc. Cojile pot fi atât proaspete, cât și uscate cu ajutorul unei metode extrem de simple, în propria bucătărie.

Care e motivul pentru care se folosește coajă de portocală la murături. Are proprietăți impresionante, doar unele gospodine cunosc acest pont

Care e motivul pentru care se folosește coajă de portocală la murături. Are proprietăți impresionante, doar unele gospodine cunosc acest pont. Gustul și conservarea borcanelor pentru iarnă se vor îmbunătăți considerabil.

ADVERTISEMENT

Acest produs unic adaugă o notă de citrice, dar și de amar care se potrivește perfect cu oțetul. Potrivit mountainfeed.com, portocala aromatizează datorită gustului său distinct și în același timp foarte parfumat.

În felul acesta coaja aduce o aromă și o savoare diferită murăturilor, indiferent despre ce legume este vorba. Gustul subtil completează perfect ingredientele din borcane, printre care se numără: hrean, mărar sau usturoi.

ADVERTISEMENT

De asemenea, coaja de portocală ajută la conservarea legumelor și fructelor pentru sezonul rece. Acest citric are în compoziția sa uleiuri esențiale și substanțe cu proprietăți antimicrobiene naturale, precum: flavonoide și compuși fenolici.

Concret, aceste substanțe inhibă dezvoltarea microorganismelor dăunătoare care pot apărea la conservarea murăturilor. În plus, contribuie la prelungirea duratei de viață prin reducerea riscului de deteriorare sau fermentație nedorită.

ADVERTISEMENT

Ce rol are coaja de portocală în murături

Un alt rol important pe care îl are coaja de portocală în borcanele cu murături are legătură cu textura și aspectul atractiv al legumelor. Bucățile îmbunătățesc aspectul vizual din borcane și oferă o senzație plăcută când sunt savurate.

Înainte de a adăuga acest citric în conservele pentru iarnă asigură-te că este spălat foarte bine și că sunt îndepărtate toate posibilele pesticide. Coaja de portocală se taie cu un cuțit bine ascuțit, evitându-se partea albă care este amară.

ADVERTISEMENT

Fâșiile pot fi subțiri sau mai groase, în funcție de preferințele fiecărei gospodine. Se adaugă aproape la final, abia după ce în borcane au fost așezate cu mare grijă legumele și saramura. Coaja de portocală poate fi adăugată întreagă sau în bucăți mai mici.

ADVERTISEMENT
Tags: