Life

De ce mâinile par îmbătrânite. Sfaturi pentru a le reda frumusețea de odinioară

Motivul pentru care mâinile par îmbătrânite. Care sunt cauzele principale. Trucuri pentru o piele mereu plăcută la atingere.
24.08.2023 | 10:35
De ce mainile par imbatranite Sfaturi pentru a le reda frumusetea de odinioara
Motivul pentru care mâinile par îmbătrânite. Trucuri pentru o piele mereu plăcută la atingere. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce mâinile par îmbătrânite. Sfaturi pentru a le reda frumusețea de odinioară. Odată cu înaintarea în vârstă pielea de pe mâini este prima care dă semne permanente din cauza unor factori la care nu ne gândim.

Motivul pentru care mâinile par îmbătrânite. Trucuri pentru o piele mereu plăcută la atingere

Știi care este motivul pentru care mâinile par îmbrătrânite? Cauzele despre care nu se vorbește foarte multe sunt, în general, vântul, frigul, soarele, umiditatea scăzută și produsele de curățenie sau de spălat vase.

ADVERTISEMENT

În rândurile de mai jos vei descoperi o serie de trucuri pentru o piele mereu plăcută la atingere. Pielea ridată de pe dosul palmelor, cu aspect de hârtie creponată, poate fi ținută sub control cu cremă cu retinoizi prescrisă de medicul dermatolog.

Acești retinoizi stimulează producția de colagen, îmbunătățesc textura și estompează petele pigmentare. O altă cauză pentru care mâinile par mai bătrâne decât sunt, de fapt, are legătură cu venele proeminente.

ADVERTISEMENT

Pielea uscată este dată de scăderea nivelului de umiditate care poate să modifice aspectul mâinilor. E important să bei cel puțin 2 litri de apă pe zi, să folosești un scrub de 1-2 ori pe săptămână și să utilizezi o cremă hidratantă.

Cu ajutorul scrubului celulele moarte ale pielii vor fi eliminate. Acesta se face dintr-o lingură de ulei de cocos organic și o lingură de zahăr. Se amestecă bine ingredientele și se aplică direct pe piele. Se clătește cu apă caldă și apoi se aplică o cremă hidratantă.

ADVERTISEMENT

Cum scapi de pielea îmbătrânită de pe mâini

Petele maronii sunt o altă cauză a pielii îmbătrânite de pe mâni. Acestea apar în general ca urmare a expunerii excesive la razele ultraviolete. Pentru a le preveni e indicat să se aplice mereu o cremă care conține protecție solară.

De asemenea, pentru a estompa aspectul, în fiecare seară se aplică o soluție obținută dintr-o lingură de oțet de mere crud organic nefiltrat și o linguriță de suc de lămâie proaspăt stors. Se lasă să acționeze amestecul peste noapte. Femeile cu pielea fină pot dilua soluția cu apă.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, specialiștii ne mai spun că și manichiura demodată contribuie mult la aspectul mâinilor. Forma unghiilor și nuanța de ojă aleasă sunt importante și de aceea trebuie să ne uităm la tendințele momentului.

ADVERTISEMENT
Tags: