Life

Sfaturi simple pentru îngrijirea plantelor din ghiveci! Ce trebuie să faceți ca să înflorească frumos

Plantele de ghiveci pot fi îngrijite mai bine și pot să prospere în apartamentele oricum în cazul în care sunt ascultate 8 sfaturi esențiale pentru buna lor creștere.
03.10.2021 | 16:52
Sfaturi simple pentru ingrijirea plantelor din ghiveci Ce trebuie sa faceti ca sa infloreasca frumos
Plantele din ghiveci au nevoie de conditii speciale pentru a creste asa cum trebuie Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Chiar dacă pare simplu, îngrijirea plantelor din ghivecele din apartament poate fi uneori mai dificilă dacă nu sunt respectate anumite condiții.

Sfaturi simple pentru plantele de ghiveci

Plantele care cresc în apartament au nevoie de câteva condiții pentru ca totul să fie în perfectă ordine, iar ele să prospere așa cum își dorește orice proprietar. Iar una dintre primele condiții este, așa cum e ușor de bănuit, este ca plantele să aibă un ghiveci potrivit.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă unele plante nu sunt deloc pretențioase în ceea ce privește ghiveciul, multe altele au nevoie de un locșor special în care să crească. De aceea este imperios necesar ca fiecare plantă să aibă loc pentru a se extinde cu rădăcinile și să aibă acces la apa din pământul din ghiveci.

O altă condiție esențială pentru ca plantele de ghiveci să prospere este necesarul de lumină. E important să fie determinat de câtă lumină are nevoie fiecare plantă și, în funcție de specificul acesteia, să fie așezate în așa fel încât să nu ducă lipsă sau să fie supraexpuse.

ADVERTISEMENT

Cea de-a treia condiție esențială este felul în care sunt hidratate. Culmea, de cele mai multe ori, plantele din ghiveci primesc prea multă apă, iar acest lucru este foarte dăunător, putând să le facă ă se ofilească sau chiar să moară.

De aceea este bine ca pentru fiecare plantă să vă interesați de la specialiști cu privire la nevoile de apă pe care le are și verificați regulat umiditatea pământului din ghiveci.

ADVERTISEMENT

Plantele de ghiveci sunt sensibile la temperatură

Plantele pe care le ținem în ghivece, în apartament, sunt foarte sensibile la temperatura mediului ambiant. De aceea, în funcție de specificul plantei este bine să le poziționăm mai aproape sau mai departe de sursele de căldură și, esențial, atunci când le hidratați nu le expuneți la temperaturi mai înalte.

Mai mult, un sfat important este legat de mutarea ghivecelor: nu o faceți prea des. Plantele se acomodează destul de greu la schimbările de mediu, fie că vorbim de temperaturi, de lumină sau de umiditate.

ADVERTISEMENT

Când vine vorba de pământul în care sunt plantate, lucrurile se complică. Mai exact, plantele de ghiveci sunt destul de pretențioase cu privire la solul pe care îl au la dispiziție, așa că ar fi foarte bine dacă pământul ar fi cât mai curat cu putință.

Nu strică ca, din când în când, să îmbogățiți cu nutrienți pământul, iar cea mai facilă metodă este prin folosirea zațului de cafea sau a ceaiului, evitând însă zaharurile care ar putea atrage paraziți, musculițe sau alte insecte care pot afecta dezvoltarea plantei.

Pământul în care stau plantele trebuie îngrijit cu atenție

Pământul în care stau plantele trebuie îngrijit cu atenție, scopul principal fiind să fie simulat solul natural în care respectivele flori trăiesc. Așa că, pentru că în natură se întâmplă adeseori ca plantele să beneficieze de ajutorul râmelor pentru afânarea solului, în casă lucrurile sunt ceva mai complicate, mai ales că târâtoarele cu pricina nu sunt tocmai de dorit prin casă.

Așa că, cel mai bine este ca solul plantelor să fie afânat cu mare grijă, manual, dar fără să fie afectate rădăcinile plantelor din ghiveci. Iar asta se poate face simplu, prin săparea atentă a pământului din ghiveci o dată pe lună.

De asemenea, nu ar strica ca, regulat, la câteva luni, pământul din ghiveci să fie schimbat.

Din când în când, plantele care se dezvoltă în ghiveci au nevoie de muncă de întreținere. Așa că, o dată la câteva zile, în momentul în care observați frunze sau vârfuri de lăstari uscați acționați fără teamă și îndepărtați-le.

ADVERTISEMENT