Life

De ce nu ai voie să zâmbești în fotografia de pașaport sau buletin. Motivul te va uimi!

Fotografia de pașaport și cea de buletin trebuie mereu să conțină o expresie neutră. Motivul nu este cel la care vă gândiți, ci are legătură cu securitatea internațională.
29.06.2023 | 07:33
De ce nu ai voie sa zambesti in fotografia de pasaport sau buletin Motivul te va uimi
De ce nu ai voie să zâmbești în fotografia de pașaport sau buletin. Sursă foto: Pinterest, Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fotografia de buletin și cea de pașaport ne dorim să arate cât mai bine. Vrem să surprindă trăsăturile noastre cele mai frumoase, să ascundem defectele și micile imperfecțiuni. Din acest motiv, cei care au un zâmbet frumos, își doresc să îl poată arăta. Acest lucru nu este posibil, iar motivele sunt explicate clar în paragrafele care urmează.

De ce nu ai voie să zâmbești în fotografia de buletin sau pașaport

În fotografia de buletin și pașaport trebuie să stăm cu capul drept, cu o expresie neutră pe față și cu ochii deschiși. Astfel, identificarea persoanei se va realiza mult mai ușor. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a precizat că au fost stabilite aceste reguli de Organizația Aviației Civile Internaționale pentru a putea face mai ușoară identificarea persoanei și a evita eventualele fraude.

ADVERTISEMENT

“Fotografiile cu expresii exagerate pot face mai dificilă identificarea cu ușurință a titularului pașaportului”, a explicat el.

O fotografie serioasă în buletin sau pașaport poate fi identificată și de inteligența artificială

În ultimii ani, în aeroporturi și la late puncte de frontieră au fost introduse software-uri de recunoaștere facială. Tehnologia însă, nu este atât de avanasată astfel încât acel robot să recunoască o persoană dacă își schimbă expresia facială. Astfel, un alt motiv pentru interzicerea zâmbetului este recunoașterea facială de către acest software.

ADVERTISEMENT

Cum poți zâmbi în pozele de buletin și pașaport

Zâmbetul în fotografiile de pașaport sau buletin nu este interzis oficial. Nu există o regulă scrisă prin care să ne fie interzis să schițăm un zâmbet. Ce este interzis, este să ne arătăm dinții atunci când zâmbim.

Departamentul de Stat cere ca fotografiile pentru acte să prezinte o expresie facială neutră, cu ambii ochi deschiși și gura închisă. De asemenea, subiectul trebuie să privească drept înainte și să se uite direct spre aparatul foto. Așadar, putem să zâmbim, dar doar dacă ne uităm fix în cameră și nu deschidem gura.

ADVERTISEMENT

Știm că uneori cea mai bună expresie o avem când afișăm un zâmbet larg. Însă, atunci când treci repede de controlul de frontieră, parcă o poză în care nu schițezi nimic nu mai sună atât de rău, nu-i așa?