Life

De ce nu e bine să ai fond de ten pe față în timp ce faci sport. Efectele negative pe care puțini le cunosc

Motivele pentru care ar trebuie să renunți la fondul de ten atunci când faci sport. În timp, pielea ta îți va mulțumi pentru alegerea făcută.
21.03.2024 | 07:38
De ce nu e bine sa ai fond de ten pe fata in timp ce faci sport Efectele negative pe care putini le cunosc
De ce ar trebui să renunți la fondul de ten atunci când faci sport. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Fondul de ten este unul dintre cele mai populare produse de machiaj. Acesta aproape că a creat dependență și nu este de mirare că doamnelor și domnișoarelor le este imposibil să renunțe la el. Însă, în anumite medii, precum la sală sau la plajă, se recomandă ca fondul de ten să nu fie utilizat. Iată care sunt explicațiile.

Efortul fizic și fondul de ten nu fac deloc echipă bună

Machiajul poate fi o adevărată artă, mai ales pentru cei pasionați de acest domeniu. Zilnic, miliarde de femei din lumea întreagă se machiază, iar din rutina lor nu lipsește niciodată fondul de ten. Însă, în urma unor studii s-a ajuns la concluzia că fondul de ten nu trebuie purtat în anumite medii.

ADVERTISEMENT

Femeile care merg la sală ar trebui să știe că fondul de ten nu se recomandă a fi purtat în timpul exercițiilor fizice. Oricât de bine ar arăta tenul în urma utilizării acestui produs, în timpul activității fizice, nu ar trebui folosit.

Specialiștii susțin faptul că machiajul în timpul exercițiilor fizice expune tenul la o serie de riscuri. În aceste cazuri, porii sunt mult mai încărcați. Pe termen lung, efectele sunt negative pentru ten.

ADVERTISEMENT

Un studiu realizat recent pe 43 de studenți a avut ca scop sublinierea efectelor fondului de ten purtat la sală. Participanții au fost machiați cu fond de ten doar pe jumătate de față. La finalul sesiunii de antrenament, s-au tras concluziile.

Pentru că au depus efort, participanții la studiu au transpirat, iar partea de față care avea fond de ten a înregistrat o umiditate mai mare. Însă, pe partea machiată, porii nu s-au dilatat la fel de mult ca pe partea naturală și nici sebumul nu a ieșit la suprafață.

ADVERTISEMENT

Fondul de ten purtat în timpul antrenamentelor poate deveni cel mai mare inamic pentru piele

Cercetătorii au ajuns la concluzia că fondurile de ten cu acoperire mare pot fi un real pericol pentru ten în astfel de condiții. Aceste fonduri de ten maschează imperfecțiunile, dar, în același timp, blochează porii. Tocmai de aceea, nu se recomandă folosirea unor astfel de produse dense în timpul activităților fizice.

În cazul efortului intens, corpul reacționează și generează transpirație. În combinație cu un fond de ten cu acoperire mare, această transpirație poate duce la erupții sau la foliculită.

ADVERTISEMENT

Doamnele și domnișoarele care nu pot renunța niciodată la machiaj, pot opta, în aceste condiții, pentru un fond de ten cu acoperire medie, care să nu blocheze porii.

Nu este suficient să aveți grijă de ten doar atunci când mergeți la sală, ci să acordați o mare atenție îngrijirii tenului pe tot parcursul zilei. Indiferent de sezon, trebuie aplicată zilnic cremă cu factor de protecție solară și, cel mai important, niciodată să nu se sară peste demachierea de dinainte de somn.

ADVERTISEMENT
Tags: