Life

De ce nu e bine să conduci când e ora ta de culcare. Obiceiuri interzise înainte de somn

De ce nu este bine să conduci atunci când este ora ta de culcare. Obiceiuri pe care este bine să le eviți înainte de somn.
27.10.2023 | 18:21
De ce nu e bine sa conduci cand e ora ta de culcare Obiceiuri interzise inainte de somn
De ce să nu conduci înainte de somn. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

De ce nu este bine să conduci atunci când este ora ta de culcare. Este un obicei care ar putea pune în viața în pericol. De altfel, nu este singurul obicei interzis înainte de somn. Ce sfaturi au specialiștii.

De ce nu trebuie să conduci atunci când este ora ta de culcare

Un somn odihitor este esențial pentru o viață sănătoasă, lipsa acestuia pot duce la apariția a numeroase afecțiuni. Insomniile, însă, pot avea uneori cauze ce pot fi eliminate, anumite obiceiuri pe care oamenii le au înainte le au înainte de culcare și care le pot face mult rău.

ADVERTISEMENT

De exemplu, una dintre cele mai mari greșeli pe care o poți face este să conduci atunci când este ora ta de culcare. Riști să provoci un accident rutier și pui în pericol atât propria viață, cât și pe a celorlalți participanți la trafic.

Poate tu nu îți dai seama, dar corpul tău știe că atunci este ora lui de somn. Mai departe, poate apărea o oboseală extrem de accentuată, iar riscul producerii unei tragedii crește și el. Tocmai din acest motiv, evită să conduci la ora la care în general mergi la culcare.

ADVERTISEMENT

O altă greșeală pe care o poți face înainte de culcare este să bei foarte multe lichide. Deși trebuie să-ți menții corpul hidratant, nu trebuie să exagerezi. Dacă te vei trezi de multe ori în timpul nopții pentru a merge la baie, nu vei reuși să te odihnești.

Nu este nici să muncești până aproape de ora de mers la culcare, deoarece va fi mai greu să te relaxezi și să te deconectezi de la job. Gândurile despre tot ceea ce a rămas de făcut pentru a doua zi nu te vor lăsa în pace.

ADVERTISEMENT

Nu te certa cu nimeni înainte de somn

Dacă nu-ți gestionezi corespunzător mânia, acest sentiment riscă să-ți afecteze relațiile cu cei din jur, dar și sănătatea. Dacă te cerți cu cineva înainte de culcare, se poate ca după să te gândești la asta și să nu ai deloc parte de un somn odihnitor.

Totodată, este foarte posibil să te trezești indispus din cauza situației în care ai fost implicat cu o seară în urmă. Astfel că cel mai bine ar fi să eviți, pe cât posibil, situațiile conflictuale.

ADVERTISEMENT

Este esențială și o rutină adecvată înainte de somn. Poți face orice îți dorești: să faci un duș, să-ți faci un ceai și apoi să citești câteva pagini dintr-o carte. Totuși, este de evitat să stai pe telefon.

Pe de altă parte, încearcă să nu consumi alimente grase sau picante înainte de ora de culcare. Acestea pot provoca refluxul gastroesofagian, ceea ce te va împiedica să adormi, scrie doc.ro. 

ADVERTISEMENT