Life

De ce nu e bine să cumperi niciodată banane care au aceste pete pe ele. Mulți fac această greșeală fără să știe

Nu mai cumpăra niciodată banane cu aceste pete. Este o greșeală pe care o fac multe persoane. Ce spun specialiștii despre ele?
29.07.2023 | 18:00
De ce nu e bine sa cumperi niciodata banane care au aceste pete pe ele Multi fac aceasta greseala fara sa stie
Ce spun specialiștii despre aceste banane. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Bananele sunt considerate unele dintre cele mai sănătoase fructe. Bogate în fibre, potasiu, magneziu, glucoză, fructoză și zaharoză, sunt un adevărat beneficiu pentru organism. Însă, dacă au pete maronii sau albe pe coajă, trebuie să le eviți.

Ce banane să nu cumperi niciodată

Se spune că bananele cu pete sunt mai bune, deoarece sunt mai coapte și mai dulci, însă nu sunt indicate de unii specialiști. Aceștia ne sfătuiesc să le aruncăm cât mai repede, deoarece ne putem intoxica. Află din rândurile următoare care este cauza.

ADVERTISEMENT

În urma unor studii ample, s-a constatat că bananele sunt un bun înlocuitor al dulciurilor, fiindcă au trei zahăruri naturale, menționate anterior: glucoză, fructoză și zaharoză. Sportivilor de performanță le sunt foarte utile bananele sau celor care se suprasolicită mental.

”Bananele sunt bogate în fibre, potasiu şi magneziu şi conţin trei zaharuri naturale – glucoză, fructoză şi zaharoză – ele constituie o alternativă perfect sănătoasă la dulciurile din comerţ, care sunt pline de aditivi chimici şi zahăr.

ADVERTISEMENT

Fructele proaspete şi coapte pot regla nivelul de magneziu din corp, favorizând o recuperare rapidă după eforturi fizice sau mentale. Sunt consumate cu precădere de către sportivii de performanţă, în caz de efort fizic susţinut”, a transmis Denisa Zaharia, medic de familie, potrivit Adevărul.

Cine nu are voie să consume banane

Nu toată lumea poate consuma banane, chiar dacă sunt bune. Persoanele care suferă de diabet sau cu glicemie mare ar face bine să le evite sau să nu le mănânce, tocmai pentru că aceste fructe au un conținut mare de zahăr și de carbohidrați.

ADVERTISEMENT

”Medicamentele beta-blocante prescrise pentru boli de inima pot provoca creşterea nivelurilor de potasiu din sânge. Alimentele bogate în potasiu ar trebui consumate cu moderaţie atunci când se iau beta-blocante.

Prea mult potasiu poate fi dăunător pentru cei ai căror rinichi nu sunt pe deplin funcţionali. În cazul în care rinichii sunt în imposibilitatea de a elimina excesul de potasiu din sânge, consumul de potasiu în exces ar putea fi fatal”, a mai comunicat medicul menționat.

ADVERTISEMENT

De ce sunt toxice bananele cu pete

Petele albe sau maronii de pe banane ar însemna faptul că anterior au fost mușcate de păianjeni. Mulți dintre ei fiind veninoși, nu este recomandat să consumați apoi o astfel de banană. Consecințele pot fi dureri de cap, greață sau dureri de burtă.

ADVERTISEMENT
Tags: