Life

De ce nu e bine să lași vasele murdare în chiuvetă peste noapte. E o mare greșeală

Motivul pentru care nu e indicat să păstrezi vasele murdare în chiuvetă noaptea. E o eroare uriașă, conform specialiștilor.
10.05.2023 | 12:30
De ce nu e bine sa lasi vasele murdare in chiuveta peste noapte E o mare greseala
Motivul pentru care nu e indicat să păstrezi vasele murdare în chiuvetă noaptea. E o eroare uriașă, conform specialiștilor. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce nu e bine să lași vasele murdare în chiuvetă peste noapte. E o mare greșeală. Sfaturile pe care le au experții în domeniu. Descoperă-le în rândurile de mai jos dacă vrei să ai parte de o bucătărie curată și cu aer proaspăt tot timpul.

Motivul pentru care nu e indicat să păstrezi vasele murdare în chiuvetă noaptea. E o eroare uriașă, conform specialiștilor

Specialiștii au explicat care este motivul pentru care nu e indicat să păstrezi vasele murdare în chiuvetă noaptea. Aceștia susțin că este o eroare uriașă pentru că adună foarte mulți microbi. În plus, atrag foarte multe muște și gândaci.

ADVERTISEMENT

Bacteriile care pot apărea vin în general din carne și din legumele care sunt lăsate multă vreme pe farfurii. Salmonela, E. coli și multe altele provin din mâncărurile care conțin pește sau carne macră. Ele se dezvoltă din rămășițe.

În plus, a doua zi e mult mai greu să fie curățate, chiar dacă sunt băgate la mașina de spălat vase. De cele mai multe ori e nevoie să fie clătite în apă fierbinte pentru a îndepărta murdăria adunată de-a lungul întregii nopți.

ADVERTISEMENT

Așadar, un detergent de vase și un burete nu sunt de ajuns atunci când vesela este spălată manual. S-ar putea să fie nevoie să recurgi la substanțe chimice puternice pentru a le curăța. Și unde mai pui că au consecințe negative.

Superstițiile spun că farfuriile, tacâmurile și paharele trebuie spălate imediat ce au fost folosite pentru că aduc dezordine și disconfort. Totodată, acestea îndepărtează oamenii buni și belșugul, mai spun experții în Feng Shui.

ADVERTISEMENT

Din păcate, se spune că vasele murdare lăsate peste noapte în chiuvetă aduc certuri minore sau chiar scandaluri mai serioase. În unele cazuri, se poate ajunge și la o separare din punct de vedere sentimental.

Chiuveta, un loc prielnic pentru dezvoltarea bacteriilor

Chiuveta reprezintă un loc prielnic pentru dezvoltarea bacteriilor și a virusurilor, mai ales din cauza scurgerii care aduce la suprafață numeroase vietăți microscopice. E foarte important să fim atenți și la bureții de vase.

ADVERTISEMENT

Aceștia trebuie schimbați mai des decât cred unele gospodine pentru că adună foarte multă mizerie, dar și pentru că se deteriorează rapid. Potrivit misavan.ro, specialiștii sunt de părere că buretele de vase se înlocuiește o dată la 2 – 3 săptămâni.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european,...
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european, după ce a murit un copil de 13 ani
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua...
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua în care Dylan a fost în culmea fericirii
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui,...
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Ce se întâmplă...
Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Ce se întâmplă cu marele actor
Băsescu a dat politica pe activism social. Fostul președinte a devenit ong-ist
Băsescu a dat politica pe activism social. Fostul președinte a devenit ong-ist
BOMBA anului în showbiz! Anamaria Prodan şi Reghecampf s-au împăcat! „Nu mai are...
BOMBA anului în showbiz! Anamaria Prodan şi Reghecampf s-au împăcat! „Nu mai are sens să ne mai facem de râs în faţa României!”
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie