Life

De ce nu e bine să mănânci fructe pe stomacul gol. Mulți români au acest obicei nesănătos

Știai că nu e bine să mănânci fructe pe stomacul gol? Mulți români au un astfel de obicei și consideră că e sănătos. Adevărul e însă altul.
25.10.2023 | 07:31
De ce nu e bine sa mananci fructe pe stomacul gol Multi romani au acest obicei nesanatos
De ce nu e bine să mănânci fructe pe stomacul gol. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

De ce nu e bine să mănânci fructe pe stomacul gol? Unele obiceiuri care par sănătoase la prima vedere s-ar putea să ne facă mai mult rău decât credem. Iar totul pornește chiar de la micul dejun.

De ce nu e bine să mănânci fructe pe stomacul gol

Obișnuiești să mănânci fructe pe stomacul gol? Mai bine renunți la acest meniu. Carmen Brumă spune că efectele asupra organismului nostru pot fi devastatoare în timp, iar asta nu este tot.

ADVERTISEMENT

Soția lui Mircea Badea recunoaște că fructele au o mulțime de beneficii pentru organismul nostru. Ce nu iau în calcul mulți este cantitatea imensă de fructoză pe care acestea le conțin.

Ce se întâmplă dacă le consumi regulat? În primă fază s-ar putea să simți o senzație de sațietate. Mai apoi însă, apar anumite dereglări care pot stimula pofta de mâncare. Problemele nu se opresc aici.

ADVERTISEMENT

Se poate ajunge la un colesterol crescut de asemenea. Iar în timp, poți acumula și niște kilograme nedorite. Cam asta se poate întâmpla dacă alegi să mănânci fructe pe stomacul gol.

„Fructele au multe efecte benefice, dar și unele pe care nu ni le-am dori. Ele conțin o cantitate mare de fructoză. În timp, vei putea observa următoarele lucruri: senzația de sațietate și pofta de mâncare vor fi dereglate.

ADVERTISEMENT

Pentru că există doi hormoni care dacă se dereglează, în timp poți să ajungi să ai colesterol crescut, să ai trigliceride crescute și să nu-ți controlezi atât de mult aportul alimentar și în timp să apară kilogramele în plus. Acestea ar fi principalele dezavantaje ale fructelor pe stomacul gol.”, a dezvăluit Carmen Brumă, în cadrul emisiunii MediCool, de pe Antena 1.

Ce trebuie să știm despre consumul de fructe

Ce se întâmplă, de fapt, când mâncăm fructe? Nutriționistul spune că fructoza consumată pe stomacul gol oferă o senzație de sațietate pentru puțin timp. Imediat după, revine senzația de foame.

ADVERTISEMENT

Carmen Brumă recunoaște că este bine să consumăm fructe în general. Pe de altă parte, nu trebuie să exagerăm. Un consum ocazional dimineața poate fi benefic, însă acest lucru nu trebuie făcut regulat.

„Aș mai putea spune și faptul că nu te satură. Fructoza aceasta pe stomacul gol îți va da ție senzația de sațietate de o jumătate de oră, după care vei simți nevoia să mănânci ceva.

E bine să mâncăm cu măsură fructe, în general, cu atât mai mult dimineața, pe stomacul gol. Dacă nu facem din asta un obicei, dacă mâncăm doar ocazional, nu e niciun fel de problemă.”, a mai spus aceasta.

ADVERTISEMENT