Life

De ce nu există în hoteluri camerele cu numerele 420, 13 și 217. Răspunsul te va lăsa fără cuvinte

Motivul pentru care nu poți să te cazezi în camerele 420, 13 și 217, în hoteluri. Justificarea care te va surprinde și pe tine.
25.05.2023 | 23:06
De ce nu exista in hoteluri camerele cu numerele 420 13 si 217 Raspunsul te va lasa fara cuvinte
Motivul pentru care nu poți să te cazezi în camerele 420, 13 și 217 în hoteluri. Justificarea care te va surprinde și pe tine. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce nu există în hoteluri camerele cu numere 420, 13 și 217. Răspunsul te va lăsa fără cuvinte. Care sunt misterele pe care le ascund acestea și care au fost evenimentele care au determinat luarea unei decizii atât de radicale.

Motivul pentru care nu poți să te cazezi în camerele 420, 13 și 217, în hoteluri. Justificarea care te va surprinde și pe tine

Știi care este motivul pentru care nu poți să te cazezi în camerele 420, 13 și 217 în hoteluri? Ele nu există în nicio pensiune din România și nici din străinătate pentru că proprietarii refuză să folosească aceste numere.

ADVERTISEMENT

Unul dintre motivele ciudate pentru care oaspeții nu ajung niciodată să stea la 420 are legătură cu un comportament nepotrivit din trecut. Potrivit Mirror, controversatul număr este strict legat de consumul de cannabis.

Mai exact, data de 20 aprilie este cunoscută de consumatorii acestei substanțe drept o zi specială. La ora 16:20, susținătorii se adună pentru a convinge guvernele din întreaga lume să scoată cannabisul de pe lista drogurilor periculoase.

ADVERTISEMENT

De asemenea, reprezentanții unui hotel din Statele Unite ale Americii au ales să renunțe definitiv la camera 420 după ce oamenii au ajuns să plece cu plăcuța de pe ușă. Ulterior, numărul s-a scris direct pe ușă.

De ce nu există camerele 13 și 217 în hoteluri

Camerele cu numărul 13 au fost, de asemenea, eliminate din hotelurile din întreaga lume din cauza reputației care există în jurul său. Foarte mulți consideră că aduce ghinion, motiv pentru care unele clădiri nici nu au etajul 13.

ADVERTISEMENT

La fel au procedat și unele companii aeriene, printre acestea fiind Air France. Firma a renunțat la rândul 13 pe anumite zboruri, aspect de care s-a ținut cont și în Formula 1 o perioadă foarte lungă de timp. Fenomenul este întâlnit și în alte domenii.

O altă cameră evitată de hotelieri este 217. În jurul acesteia s-au țesut de-a lungul vremii foarte multe legende și povești. În plus, numărul face trimitere la un roman renumit care a fost adaptat într-un film de Stephen King.

ADVERTISEMENT

Este vorba de thrillerul The Shining. Acțiunea este conturată în preajma camerei 217 din hotelul Overlook, unde personajul principal, Danny Torrance, găsește cadavrul unei femei care a murit în cadă și care ajunge să îl bântuie.

ADVERTISEMENT