Sport

De ce nu joacă FCSB şi Dinamo în aceeaşi etapă pe teren propriu în SuperLiga! “Câinii” şi-au ales stadioanele pe care vor evolua. Exclusiv

Una dintre restricţiile din programul SuperLigii este ca FCSB şi Dinamo să nu joace în aceeaşi etapă pe teren propriu. FANATIK a aflat că motivul este strâns legat de stadion.
27.06.2023 | 15:55
De ce nu joaca FCSB si Dinamo in aceeasi etapa pe teren propriu in SuperLiga Cainii siau ales stadioanele pe care vor evolua Exclusiv
Ultimul meci de pe Arena Naţională între FCSB şi Dinamo. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB, Dinamo şi Rapid, cei trei granzi ai Capitalei joacă din nou, împreună, în Superliga. “Câinii” au revenit în elita fotbalului românesc după un an, în timp ce FCSB şi Rapid au ambiţii de titlu în viitorul sezon.

De ce nu joacă FCSB şi Dinamo în aceeaşi etapă pe teren propriu în SuperLiga!

Una dintre restricţiile anunţate de LPF în noul ţintar al Superligii este acela că FCSB şi Dinamo nu pot să joace în aceeaşi etapă pe teren propriu. Din informaţiile FANATIK, această restricţie este cu privire la arenele pe care îşi vor desfăşura cele două formaţii meciurile.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Dinamo va evolua pe Arena Naţională şi stadionul “Arcul de Triumf” la revenirea în SuperLiga. FCSB va evolua tot pe Arena Naţională pe propriul teren şi şi-a anunţat intenţia de a închiria şi “Arcul de Triumf”.

Arena Naţională, blocată o lună!

Astfel, cele două rivale nu vor putea evolua în aceeaşi etapă pe teren propriu. În precedentele stagiuni în care FCSB şi Dinamo erau pe prima scenă această restricţie nu era aplicabilă pentru că roş-albii evoluau în Şoseaua Ştefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

Arena Naţională nu va putea fi folosită de FCSB şi Dinamo în startul sezonului. În perioada 15 iulie – 15 august, stadionul este închiriat pentru concerte şi cele două formaţii trebuie să îşi găsească un alt stadion pe care să evolueze.

FCSB are interzis în Ghencea: “Mi-au spus că nu există cadru legal să închirieze stadionul”

FCSB are în continuare interzis pe stadionul Steaua. Arena de 100 de milioane de euro găzduieşte meciuri la Campionatul European U-21, dar şi în noul sezon singura formaţie care va avea voie să evolueze acolo va fi CSA Steaua, în Liga 2.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a vorbit pentru FANATIK despre faptul că echipa sa nu poate închiria stadionul Steaua, precizând că motivul principal pentru refuz este lipsa unui cadru legal pentru închirierea stadionului:

“Până acum, ei mi-au spus că nu există cadru legal să închirieze stadionul. Ăsta e motivul. Aşa mi s-a transmis. Stai să vedem, că e caz pentru Curtea de Conturi. Păi vorbim de un stadion din bani publici care nu produce nimic, doar cheltuie.

ADVERTISEMENT

Voi vă daţi seama despre ce vorbim? Ei refuză banii de închiriere ca să îl ţină gol. O să aibă mari probleme. Că până la urmă o să vină Curtea de Conturi şi o să îi tragă la răspundere. Treaba lor, v-am zis.Să vedem cum o să le explice deciziile astea”, a spus Becali.

  • 23.000 de euro plus TVA costă închirierea Arenei Naţionale pentru meciurile din SuperLiga
  • 50.000 de locuri are cel mai mare stadion al ţării

  • Cotă BETANO pentru FCSB: 3,25 este cota pentru „Câștigător Liga 1 2023/2024”

ADVERTISEMENT