Life

De ce să îți pui tămâie pe picioare. Metoda naturală care te poate scăpa de mari probleme

Care e motivul pentru care e bine să folosești tămâie pentru picioare. Pontul util care te ajută să elimini unele neplăceri.
21.11.2023 | 08:56
De ce sa iti pui tamaie pe picioare Metoda naturala care te poate scapa de mari probleme
Care e motivul pentru care e bine să folosești tămâie pentru picioare. Pontul util care te ajută să elimini unele neplăceri. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce să îți pui tămâie pe picioare. Metoda naturală care te poate scăpa de mari probleme. Produsul nu este folosit numai în spațiile religioase și culturale, ci are numeroase beneficii și când vine vorba de locuință sau sănătate.

Care e motivul pentru care e bine să folosești tămâie pentru picioare. Pontul util care te ajută să elimini unele neplăceri

Care e motivul pentru care e bine să folosești tămâie pentru picioare. Pontul util care te ajută să elimini unele neplăceri. Produsul provine din rășina arborelui Boswellia care crește în regiunile uscate și muntoase din India, Africa și Orientul Mijlociu.

ADVERTISEMENT

Extractul este unul foarte puternic și este comparat adesea cu medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene care au și efecte analgezice. Specialiștii susțin că se poate utiliza în siguranță fără a avea parte de complicații.

Așa se face să uleiul esențial este un ingredient foarte popular în îngrijirea pielii pentru că este hidratant și cicatrizant. În cazul în care ingredientul este folosit pentru picioare se va observa destul de rapid o reparare a pielii.

ADVERTISEMENT

Totodată, acesta este ideal pentru tratarea problemelor de piele pentru că împiedică uscarea și se poate folosi foarte ușor în propria casă. Cel mai bine ar fi ca uleiul esențial de tămâie să fie diluat cu ulei de citrice, măsline, cocos sau jojoba.

De asemenea, extractul mai poate fi găsit printre ingredientele unor loțiuni sau creme hidratante perfecte pentru sănătate. În aceeași notă, uleiul esențial de tămâie ajută la îngrijirea tenului, mai ales în cazul persoanelor care se confruntă cu acneea.

ADVERTISEMENT

Ingredientul calmează inflamația datorită acizilor boswellici care au rolul de a ucide bacteriile care cauzează coșuri și care previn erupțiile ulterioare. În plus, rășina îmbunătățește circulația și poate grăbi vindecarea infecțiilor virale.

Ce beneficii are uleiul esențial de tămâie

Uleiul esențial de tămâie este folosit în medicina tradițională ayurvedică pentru că are numeroase beneficii asupra organismului uman. De cele mai multe ori este recomandat pentru artrită, digestie și reducerea astmului datorită proprietăților sale antiinflamatorii.

ADVERTISEMENT

Totodată, ingredientul se mai utilizează pentru o sănătate orală foarte bună și poate ajuta la combaterea unor tipuri de cancer. Pentru că are proprietăți antiseptice și astringente este folosit de secole pentru curățare, dezinfectare și aromoterapie.

În plus, uleiul esențial de tămâie previne apariția infecțiilor și ajută la vindecarea imperfecțiunilor pielii. Mai mult decât atât, specialiștii susțin că este util pentru reducerea aspectului vergeturilor și cicatricilor.

ADVERTISEMENT