Mai bine nu arunci apa în care fiert pastele. Există un truc genial pe care merită să îl încerci. Puține gospodine știu însă despre el, dar și despre efectul uimitor pe care îl are.
Pastele sunt un preparat delicios. Mai mult de atât, ele pot fi preparate în numeroase moduri, astfel că nu ne plictisim atunci când le consumăm. Ce facem însă cu apa care ne rămâne?
Odată cei vei afla de acest truc nu o să mai arunci apa în care au fiert pastele. Poate nu știai, dar apa conține cantități mici de amidon, dar și săruri minerale, adică potasiu alături de calciu.
La ce sunt bune acestea? Mai bine nu arunci apa în care au fiert pastele și o pui la pământul florilor. Ea poate fi o metodă de fertilizare organică, având în vedere că asigură necesarul de nutrienți de care plantele au nevoie.
Nu doar că nutrienții hrănesc planta, dar o ajută să și crească și să se dezvolte mai bine. Totodată, ei sunt benefici și pentru sol. Un alt aspect important e faptul că, în funcție de tipul de paste preparat, apa obținută poate avea o anume aciditate.
În funcție de plantele pe care le ai în casă sau în curte, ea poate fi benefică pentru sol. De altfel poate să contribuie și la menținerea unui pH optim pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a plantelor.
Important de știut e faptul că apa în care au fiert pastele nu trebuie să aibă prea multă sare. Totodată, ar fi bine să evităm și alți aditivi, pentru că aceștia riscă să fie dăunători pentru plante.
Și nu doar apa de la paste face minuni. Și un alt ingredient banal poate fi de mare ajutor dacă ai plante și dacă vrei să ai grijă de ele într-un mod natural. Scorțișoara spre exemplu are proprietăți antimicrobiene, dar și antifungice.
Asta înseamnă că poate să combată infecțiile fungice atât din sol, cât și de pe frunzele plantelor. Nu trebuie decât să pulverizezi o soluție formată din scorțișoară și apă pe plantele afectate, fie de mucegai, fie de ciuperci și vei vedea rezultatele.