Life

De ce să nu arunci apa în care au fiert pastele. Trucul genial pe care merită să îl încerci

Știai că e mai bine să nu arunci apa în care au fiert pastele? Poți să o folosești pentru un truc genial, care are rezultate uimitoare.
06.03.2024 | 00:18
De ce sa nu arunci apa in care au fiert pastele Trucul genial pe care merita sa il incerci
De ce să nu arunci apa în care au fiert pastele. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Mai bine nu arunci apa în care fiert pastele. Există un truc genial pe care merită să îl încerci. Puține gospodine știu însă despre el, dar și despre efectul uimitor pe care îl are.

De ce să nu arunci apa în care au fiert pastele

Pastele sunt un preparat delicios. Mai mult de atât, ele pot fi preparate în numeroase moduri, astfel că nu ne plictisim atunci când le consumăm. Ce facem însă cu apa care ne rămâne?

ADVERTISEMENT

Odată cei vei afla de acest truc nu o să mai arunci apa în care au fiert pastele. Poate nu știai, dar apa conține cantități mici de amidon, dar și săruri minerale, adică potasiu alături de calciu.

La ce sunt bune acestea? Mai bine nu arunci apa în care au fiert pastele și o pui la pământul florilor. Ea poate fi o metodă de fertilizare organică, având în vedere că asigură necesarul de nutrienți de care plantele au nevoie.

ADVERTISEMENT

Nu doar că nutrienții hrănesc planta, dar o ajută să și crească și să se dezvolte mai bine. Totodată, ei sunt benefici și pentru sol. Un alt aspect important e faptul că, în funcție de tipul de paste preparat, apa obținută poate avea o anume aciditate.

Plantele tale vor fi mai sănătoase

În funcție de plantele pe care le ai în casă sau în curte, ea poate fi benefică pentru sol. De altfel poate să contribuie și la menținerea unui pH optim pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a plantelor.

ADVERTISEMENT

Important de știut e faptul că apa în care au fiert pastele nu trebuie să aibă prea multă sare. Totodată, ar fi bine să evităm și alți aditivi, pentru că aceștia riscă să fie dăunători pentru plante.

Și nu doar apa de la paste face minuni. Și un alt ingredient banal poate fi de mare ajutor dacă ai plante și dacă vrei să ai grijă de ele într-un mod natural. Scorțișoara spre exemplu are proprietăți antimicrobiene, dar și antifungice.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că poate să combată infecțiile fungice atât din sol, cât și de pe frunzele plantelor. Nu trebuie decât să pulverizezi o soluție formată din scorțișoară și apă pe plantele afectate, fie de mucegai, fie de ciuperci și vei vedea rezultatele.

ADVERTISEMENT