Life

De ce să nu bei cafea când ești răcit. Efectul negativ pe care puțini îl cunosc

Știai că nu e bine să bei cafea când ești răcit? Această băutură nu este deloc indicată, nici atunci când ai probleme cu stomacul.
12.03.2024 | 07:00
De ce sa nu bei cafea cand esti racit Efectul negativ pe care putini il cunosc
De ce să nu bei cafea când ești răcit. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

De ce nu e bine să bei cafea când ești răcit? Deși această băutură face parte din rutina noastră zilnică, în anumite situații este mai bine să o evităm. Există niște efecte negative pe care puțini le cunosc.

De ce să nu bei cafea când ești răcit

Nimeni nu își dorește să fie răcit, însă pot apărea și astfel de episoade neplăcute. Este bine cunoscut faptul că în timpul unei răceli, este recomandat să consumăm lichide fierbinți. Asta nu înseamnă însă că orice tip de lichid este permis.

ADVERTISEMENT

Cafeaua are o mulțime de beneficii pentru organismul nostru. Mulți nu își văd diminețile fără ea, având în vedere că ne trezește mai repede și ne oferă energia de care avem nevoie întreaga zi. De asemenea, are și o aromă deosebită.

În ciuda acestui lucru, în anumite situații, cafeaua nu e tocmai recomandată. De ce să nu bei cafea când ești răcit? Această băutură conține cofeină, un diuretic. Acesta determină organismul, deci, să producă mai multă urină.

ADVERTISEMENT

Drept rezultat, o persoană care va consuma cafea, se ma deshidrata mai repede. Iar asta înseamnă că recuperarea organismului nostru după răceală va fi îngreunată. Pot apărea însă și alte probleme.

Efectul pe care îl are cafeaua asupra organismului

Spre exemplu, spun specialiștii, cofeina poate crește temporar și tensiunea arterială. Iar dincolo de asta, ne poate împiedica să adormim. Asta în condițiile în care sfatul specialiștilor este să ne odihnim pentru a ne recupera.

ADVERTISEMENT

„Cofeina este un stimulent. Iar deși probabil că nu va avea niciun impact asupra evoluției clinice, fie că este vorba de o răceală sau de o gripă, natura stimulantă a cofeinei poate fi contraproductivă. (…) 

Pentru că, atunci când te confrunți cu o infecție virală, unul dintre lucrurile pe care trebuie să le faci cu adevărat este să te odihnești bine”, a declarat Suan Hassig, profesor asociat emerit de epidemiologie la Școala de Sănătate Publică de la Universitatea Tulane din New Orleans, conform HuffPost.

ADVERTISEMENT

Din ce alte motive să nu bei cafea când ești răcit? Dincolo de faptul că împiedică organismul să se recupereze și ne menține activi, poate da și o stare de agitație. Astfel că cea mai bună alegere ar fi să optăm fie pentru un ceai fierbinte, fie pentru un pahar cu apă.

În acest mod ne hidratăm corespunzător și de asemenea, organismul nostru se poate recupera. Să nu uităm că în timpul unei gripe sau în timpul unei răceli, odihna și hidratarea sunt două elemente esențiale.

ADVERTISEMENT