Life

De ce să nu faci niciodată duș după ce ai mâncat. Cele mai proaste obiceiuri pe care e bine să le eviți

Motivul din care să nu faci niciodată duș după ce ai mâncat. Care sunt cele mai proaste obiceiuri pentru starea ta de bine.
30.10.2023 | 07:30
De ce sa nu faci niciodata dus dupa ce ai mancat Cele mai proaste obiceiuri pe care e bine sa le eviti
Cum te afectează dușul după o masă copioasă. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Se spune că rutina zilnică este cea care ne duce către o viață îndeplinită sau nu. Obiceiurile noastre trebuie să fie unele sănătoase, dacă ne dorim o stare de bine, din toate punctele de vedere. Ce spun specialiștii despre dușul după o masă copioasă?

De ce să renunți la a mai face duș după masă?

Te-ai gândit vreodată la obiceiurile care îți afectează sănătatea? Dacă nu, ai face bine să iei acest aspect în considerare, căci în caz contrar vei avea de suferit. De exemplu, este indicat de către specialiști să renunți la dușul după masă. Iată din ce motiv!

ADVERTISEMENT

Evită să mai faci duș după ce ai luat micul dejun, prânzul sau cina, din cauză că presiunea sângelui de la nivelul stomacului va fi una mai mare și digestia nu va fi una normală. Digestia, dimpotrivă, se va produce lent, și vei fi lipsit/ă de energie.

De asemenea, dacă ești într-un proces de slăbire, ai un alt motiv în plus pentru care să ocolești dușul după mesele zilnice. Fără energie nu vei putea face exercițiile necesare menținerii în formă, pierderii în greutate și uite în acest mod te alegi cu calorii.

ADVERTISEMENT

Experții au mai constatat de-a lungul timpului că unii oameni nu pierd în greutate, în pofida mersului regulat la sală, tocmai din cauza unor obiceiuri nesănătoase. Dacă îți adaptezi organismul la anumite lucruri, va refuza apoi să ”primească” altele noi.

Alte obiceiuri dăunătoare organismului

În orice caz, ai nevoie de o ambiție de fier ca să-ți păstrezi organismul ”viu” mereu, ar spune multe persoane. Totodată, află și că la 10, 15 minute după masă nu este indicat nici să faci exerciții fizice. Stomacul trebuie să se liniștească după ce ai mâncat, nu să-l agiți.

ADVERTISEMENT

În general, cel mai bine este să nu mănânci cu o jumătate de oră înainte de a face sport. Mai mult, după masă nu bea apă imediat, ci lasă jumătate de oră să se producă digestia. Apa nu va contribui decât la diluarea sucurilor gastrice și la îngreunarea digestiei.

Tot după masă încearcă să nu te pui la somn. Cu toate că ți se va instala această stare, fă un efort de a o combate și nu în ultimul rând, de altădată fii precaut să nu-ți mai încarci stomacul. Mâncarea prea multă dă stare de somn, care nu face decât să împiedice digestia.

ADVERTISEMENT

Nu mai consuma nici măcar ceai la scurt timp după masă. Compușii din el vor pune presiune pe ficat și nu-l vor curăța așa cum probabil te aștepți. În același timp, nici țigara nu este bună. Atât după masă, cât și în general. Fumul de țigară îți tulbură stomacul.

ADVERTISEMENT