Life

De ce să nu mai pui ulei în sarmale. Rețeta pe care puține gospodine o cunosc. Doar așa ies pufoase și aromate

Nu mai folosi ulei atunci când pregătești sarmale! Rețeta minune cu care gospodinele din Moldova nu dau niciodată greș în bucătărie
28.11.2023 | 09:19
De ce sa nu mai pui ulei in sarmale Reteta pe care putine gospodine o cunosc Doar asa ies pufoase si aromate
Secretul unor sarmale pufoase și delicoase. Iată cu ce poți înlocui uleiul din clasica rețetă Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Mult a fost, puțin a mai rămas până când gospodinele vor trece la pregătirea mâncărurilor pentru masă de Crăciun. Cele care vor să pregătească sarmale, trebuie să știe că există un truc care garantează un adevărat deliciu în farfurie.

Uleiul poate fi înlocuit cu succes din preparea sarmalelor

Aproape că nu este gospodină care să nu pregătească sarmale în perioada sărbătorilor de iarnă. Fie că optează pentru rețeta clasică, fie că reinterpretează, cu toatele vor să aibă cele mai delicioase și mai pufoase sarmale.

ADVERTISEMENT

De obicei, în multe bucătării din România, uleiul este ingredientul nelipsit din sarmale. Este folosit în rețetele din toată țara, însă, există și o excepție.

Regretatul bucătar Radu Anton Roman a dezvăluit în una dintre cărțile sale secretul pentru sarmale pufoase. Gospodinele din Moldova sunt cele care apelează la el cel mai des și, tocmai de aceea, nu dau greș.

ADVERTISEMENT

În cartea sa, Radu Anton Roman a recomandat tuturor gospodinelor să renunțe la clasica rețetă în care se folosește uleiul la sarmale. În locul lui, se poate adăuga un ingredient mult mai natural și mult mai aromat.

Untura poate lua cu succes locul uleiului în prepararea sarmalelor. Dincolo de faptul că vor fi mult mai pufoase, sarmalele de pe masa de Crăciun vor fi și mult mai aromate.

ADVERTISEMENT

Cum să prepari cele mai bune sarmale pentru masa de Crăciun

Gospodinele din Moldova au asul lor în mânecă și nu folosesc orice tip de untură. Acestea apelează la untura de gâscă, care are un conținut mai scăzut de grăsimi decât untura clasică, de porc.

Astfel, la fiecare kilogram de carne, în Moldova, se folosesc 150 de grame de untură de gâscă. Apoi, rețeta se continuă clasic, gospodinele având nevoie de cea mai bună carne și de cea mai bună varză.

ADVERTISEMENT

Un factor extrem de important care dă gust sarmalelor este pregătirea cărnii. Contează foarte mult condimentele, calitatea lor, dar și modul în care aceasta este prepatată.

Pentru sarmale care îi vor face pe cei dragi să se lingă pe degete, Radu Anton Roman le-a mai dat un pont gospodinelor. Acesta le-a recomandat să nu uite să adauge cărnii nici un pahar de vin și un ardei iute.

ADVERTISEMENT
Tags: