Life

De ce să nu te speli pe mâini cu săpun dacă te-ai tăiat. Te poți confrunta cu o mare problemă

Știai că e bine să nu te speli pe mâini cu săpun dacă te-ai tăiat? Ce probleme pot apărea și ce să faci în această situație?
28.02.2024 | 20:24
De ce sa nu te speli pe maini cu sapun daca teai taiat Te poti confrunta cu o mare problema
De ce să nu te speli pe mâini cu săpun dacă te-ai tăiat. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Obișnuiești să te speli pe mâini cu săpun dacă te-ai tăiat sau te-ai zgâriat? Mai bine te gândești de două ori înainte să faci acest lucru. Nu e o alegere atât de bună pe cât ai fi crezut.

De ce să nu te speli pe mâini cu săpun dacă te-ai tăiat

Săpunul este nelipsit din igiena multor persoane. Îl folosim să ne spălăm pe mâini, pe corp, uneori chiar și pe păr. Este însă acest lucru o alegere cât se poate de sănătoasă? Specialiștii vin cu niște informații interesante.

ADVERTISEMENT

Există anumite părți ale corpului unde ar fi bine să evităm săpunul. De asemenea, sunt și anumite situații în care cel mai bine contăm pe cu totul alte produse, pentru a fi în siguranță.

Te speli pe mâini cu săpun dacă te-ai tăiat sau zgâriat? Poate fără să vrei te-ai tăiat în bucătărie la deget. Sau poate pur și simplu te-ai ales cu o zgârietură afară și ajungi în casă astfel încât să o poți curăța și spăla.

ADVERTISEMENT

Adevărul e că nu e bine să e speli pe mâini cu săpun dacă ai anumite răni. Rănile trebuie într-adevăr să fie păstrate curate. Dacă folosești însă săpun, s-ar putea să ai parte de un rezultat nu tocmai plăcut.

Când e bine să nu folosești săpun

Există săpunuri care sunt destul de agresive. Acestea pot să încetinească procesul de vindecare. Indicat ar fi să folosim un antiseptic și să dezinfectăm bine rana de fiecare dată. O soluție eficientă este și soluția salină în acest caz.

ADVERTISEMENT

Acum că ai aflat de ce nu e bine să te speli pe mâini cu săpun dacă te-ai tăiat sau zgâriat, află că nici pe față nu e o alegere atât de bună. Pielea de pe față este destul de sensibilă, față de restul corpului.

Astfel, dacă folosești săpun, te poți confrunta cu iritații, pete, dar și cu o uscăciune la nivelul feței. Specialiștii ne recomandă să optăm pentru produse de curățare delicate, concepute special pentru față, nu pentru corp.

ADVERTISEMENT

Și nici pe păr nu e bine să te speli cu săpun. Podoaba ta capilară riscă să devină fragilă și uscată. Săpunul poate îndepărta uleiurile naturale care îți mențin părul sănătos. Drept urmare, șamponul rămâne cea mai bună alegere, arată actualno.com.

ADVERTISEMENT