Life

De ce să pui aspirină în varza murată. Trucul genial pe care orice gospodină trebuie să îl știe

Te-ai gândit vreodată să pui aspirină în varza murată? Acest truc este unul extrem de util pentru gospodine și are un efect uimitor.
13.11.2023 | 10:56
De ce sa pui aspirina in varza murata Trucul genial pe care orice gospodina trebuie sa il stie
De ce să pui aspirină în varza murată. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Te-ai gândit vreodată să pui aspirină în varza murată? Dacă la prima vedere poate părea o idee ciudată, în realitate vei avea de câștigat. Ce poate face acest ingredient banal preparatului tău?

De ce să pui aspirină în varza murată

Varza murată este adorată de români și nu numai. Chiar și așa, există niște trucuri atunci când vine vorba de prepararea ei. Sunt anumite ingrediente care nu trebuie să lipsească din această rețetă.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, sunt și ingrediente care nu trebuie adăugate în niciun caz în varza murată. Acestea îi pot strica textura și de asemenea, pot altera și gustul pe care vrem să îl obținem la final.

Ce se întâmplă însă dacă pui aspirină în varza murată? Nimeni nu vorbește despre acest truc. Adevărul este că aspirina poate să mențină murăturile proaspete, dar și delicioase, până la sezonul următor.

ADVERTISEMENT

Cum acționează? În primul rând poți considera că dacă pui aspirină în varza murată, este ca și cum ai adăuga un aditiv eficient în procesul de murare. Practic, aspirina este un agent de conservare alternativ.

Aceasta poate să prevină fermentația excesivă și totodată menține culoarea și textura legumelor. Mai mult de atât, dacă pui aspirină în varza murată, acestea își păstrează textura, indiferent de condițiile de depozitare.

ADVERTISEMENT

Câte pastile de aspirină trebuie să folosești

De ce cantitate ai nevoie? Pentru a te bucura de beneficiile aspirinei, este indicat să ai grijă la ce cantitate folosești. Totul depinde de volumul recipientului în care pui varza murată.

Astfel, pentru un borcan de 800 de grame de varză murată, vei avea nevoie de o jumătate de pastilă de aspirină. Dacă vorbim însă de vase mai mari, precum butoaie, aici e nevoie de niște calcule.

ADVERTISEMENT

Astfel, la fiecare 2-3 kilograme de varză și de saramură, se mai adaugă o pastilă de aspirină. În cazul în care vorbim despre butoaie de până la 30 de kilograme, atunci e nevoie să pui 10 pastile de aspirină.

Când să pui aspirina în varza murată? Pastilele se adaugă în butoi atunci când punem și varza, dar și saramura. Pe de altă parte, dacă deja ai pui varza la murat, află că le poți adăuga și ulterior, astfel încât să încetinești procesul de fermentație, arată Gardenlux.

ADVERTISEMENT
Tags: