Life

De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în carnea tocată pentru musaca. Trucul pe care mulți bucătari îl folosesc

Te-ai gândit vreodată să pui bicarbonat de sodiu în carnea tocată pentru musaca? Mulți bucătari se bazează pe acest truc.
06.11.2023 | 13:51
De ce e bine sa pui bicarbonat de sodiu in carnea tocata pentru musaca Trucul pe care multi bucatari il folosesc
De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în carnea tocată pentru musaca. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A venit momentul să pui bicarbonat de sodiu în carnea tocată pentru musaca. Dacă vrei să ai un preparat cu adevărat delicios, poți apela cu încredere la trucul pe care se bazează mai mulți bucătari.

De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în carnea tocată pentru musaca

De ce să pui bicarbonat de sodiu în carnea tocată pentru musaca? Orice gospodină ar fi bine să știe acest truc. Schimbă textura preparatului tău și cu siguranță îl vei mai încerca și a doua oară.

ADVERTISEMENT

În primul rând este bine cunoscut faptul că bicarbonatul de sodiu poate face minuni. Acest ingredient banal care nu lipsește din bucătăria nimănui ne poate ajuta în diferite treburi casnice.

De asemenea, bicarbonatul de sodiu e eficient și când vine vorba de haine ori de alte trucuri de înfrumusețare. Multe persoane însă se bazează pe el când prepară anumite rețete.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în carnea tocată pentru musaca? Acest ingredient contribuie masiv la menținerea unei texturi fragedele. De asemenea, el accelerează procesul de rumenire.

Cum folosești corect bicarbonatul de sodiu

Cum îl folosești corect? Specialiștii din domeniul culinar spun că la fiecare jumătate de kilogram de carne tocată de vită se adaugă o treime de linguriță de bicarbonat de sodiu. Ingredientul trebuie presărat peste carne.

ADVERTISEMENT

Se lasă apoi să acționeze timp de 15 minute, iar apoi carnea tocată pentru musaca poate fi gătită într-o tigaie încinsă. Rezultatul îl vei vedea la final, iar cel mai probabil vei repeta această experiență.

Un alt truc cu bicarbonat de sodiu pe care orice gospodină trebuie să îl știe este cel legat de fasole. Cum funcționează? Deși fasolea este delicioasă și sățioasă, multe persoane evită să o prepare tocmai din cauza timpului de așteptare.

ADVERTISEMENT

Durează ore bune să fierbi fasolea. De asemenea, e nevoie să schimbi două sau trei ape în funcție de soi, până când vei avea preparatul final. Bicarbonatul de sodiu însă, adăugat în fasole, poate să reducă timpul de fierbere destul de mult.

ADVERTISEMENT