A venit momentul să pui bicarbonat de sodiu în carnea tocată pentru musaca. Dacă vrei să ai un preparat cu adevărat delicios, poți apela cu încredere la trucul pe care se bazează mai mulți bucătari.
De ce să pui bicarbonat de sodiu în carnea tocată pentru musaca? Orice gospodină ar fi bine să știe acest truc. Schimbă textura preparatului tău și cu siguranță îl vei mai încerca și a doua oară.
În primul rând este bine cunoscut faptul că bicarbonatul de sodiu poate face minuni. Acest ingredient banal care nu lipsește din bucătăria nimănui ne poate ajuta în diferite treburi casnice.
De asemenea, bicarbonatul de sodiu e eficient și când vine vorba de haine ori de alte trucuri de înfrumusețare. Multe persoane însă se bazează pe el când prepară anumite rețete.
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în carnea tocată pentru musaca? Acest ingredient contribuie masiv la menținerea unei texturi fragedele. De asemenea, el accelerează procesul de rumenire.
Cum îl folosești corect? Specialiștii din domeniul culinar spun că la fiecare jumătate de kilogram de carne tocată de vită se adaugă o treime de linguriță de bicarbonat de sodiu. Ingredientul trebuie presărat peste carne.
Se lasă apoi să acționeze timp de 15 minute, iar apoi carnea tocată pentru musaca poate fi gătită într-o tigaie încinsă. Rezultatul îl vei vedea la final, iar cel mai probabil vei repeta această experiență.
Un alt truc cu bicarbonat de sodiu pe care orice gospodină trebuie să îl știe este cel legat de fasole. Cum funcționează? Deși fasolea este delicioasă și sățioasă, multe persoane evită să o prepare tocmai din cauza timpului de așteptare.
Durează ore bune să fierbi fasolea. De asemenea, e nevoie să schimbi două sau trei ape în funcție de soi, până când vei avea preparatul final. Bicarbonatul de sodiu însă, adăugat în fasole, poate să reducă timpul de fierbere destul de mult.