Life

De ce să pui cuişoare în toaletă. Metoda prin care scapi de o problemă foarte des întâlnită

De ce e bine să pui cuișoare în toaletă. Această metodă este foarte eficientă dacă vrei să scapi de o problemă des întâlnită.
06.01.2023 | 06:08
De ce sa pui cuisoare in toaleta Metoda prin care scapi de o problema foarte des intalnita
De ce e bine să pui cuișoare în toaletă. Sursa foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Metoda care te poate scăpa de o problemă des întâlnită. Iată de ce să pui cuișoare în vasul de toaletă. Acest condiment are proprietăți nebănuite și nu este util doar în bucătărie.

De ce e bine să pui cuișoare în toaletă. Cum scapi rapid de o problemă comună

Cuișoarele sunt foarte parfumate și emană un miros puternic, motiv pentru care sunt utilizate pentru a da aromă anumitor prăjituri și feluri de mâncare.

ADVERTISEMENT

Cu toate că sunt folosite pe post de condimente sau pentru tratarea unor anumite afecțiuni, cuișoarele se pot utiliza și în scopuri mai puțin cunoscute.

Adesea, vasul de toaletă emană mirosuri neplăcute, cum ar fi cel de umiditate, iar odorizantele din comerț nu sunt mereu atât de eficiente, chiar dacă sunt folosite în permanență.

ADVERTISEMENT

În acest scop poți folosi cuișoarele, o alternativă bună la unele substanțe chimice folosite în vasul de toaletă. Acest condiment te poate scăpa de o problemă foarte des întâlnită.

Poți folosi acest condiment atât de îndrăgit în bucătărie pe post de odorizant pentru toaletă. Cuișoarele pot ajuta la eliminarea mirosurilor neplăcute din toaletă și pot fi chiar mai eficiente decât cele chimice, care se găsesc în comerț.

ADVERTISEMENT

În plus, cuișoarele acționează în mod natural asupra mirosului de umiditate, precum și asupra celui de mucegai.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti un odorizant pe bază de cuișoare.

  • un pumn de cuișoare;
  • 9 linguri de bicarbonat de sodiu;
  • 1 litru de apă călduță;
  • un borcan de sticlă;
  • 8 picături de ulei esențial de cuișoare sau lămâie (opțional).
ADVERTISEMENT

Cuișoarele și bicarbonatul de sodiu se amestecă împreună înainte de a umple borcanul cu apă caldă.

Se închide apoi borcanul și se agită. Poți adăuga uleiul esențial dacă vrei un plus de aromă, notează dcnews.ro.

Borcanul se pune deschis lângă vasul de toaletă, iar soluția pe bază de cuișoare va absorbi mirosurile neplăcute. În plus, în baie va predomina un parfum plăcut.

Cum poți curăța vasul de toaletă cu ajutorul cuișoarelor

Pentru a curăța vasul de toaletă, poți prepara acasă un detergent pe bază de cuișoare. Trebuie doar să amesteci o mână de cuișoare într-o sticlă cu oțet alb.

Soluția de lasă la macerat cel puțin o săptămână, după care se toarnă filtrată în vasul de toaletă. Se lasă să acționeze în timpul nopții.

Combinate cu oțetul alb, cuișoarele vor curăța foarte bine pereții interni ai toaletei, iar mirosurile neplăcute vor fi îndepărtate. Soluția va acționa și asupra urmelor de calcar.

Dacă vrei un miros de citrice, poți să adaugi în soluție și coajă de lămâie sau de portocală.

ADVERTISEMENT
Tags: