Life

Rețetă de roșii murate pentru iarnă. Ingredientul secret care dă o aromă deosebită

Trucul pentru cele mai bune conserve pentru iarnă. Ce să pui în borcan ca să obții roșii murate aromate și delicioase. Ingredientul care face diferența.
06.10.2022 | 18:52
Reteta de rosii murate pentru iarna Ingredientul secret care da o aroma deosebita
Rețetă roșii murate. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Printre conservele pe care gospodinele le pregătesc pentru iarnă se numără și roșiile murate. Există multiple rețete disponibile, iar dacă nu știi cum se prepară, te poți inspira din cea aleasă de noi. Un ingredient secret va conferi produsului final o aromă deosebită.

Cum se fac roșiile murate. Ingredientul secret care te ajută să obții un preparat aromat și delicios

Pe lângă clasicele conserve de castraveți, zacuscă de vinete și dulceață de diferite feluri, unele gospodine obișnuiesc să pregătească pentru iarnă și roșii murate.

ADVERTISEMENT

Acestea constituie o gustare delicioasă, iar dacă ai și o rețetă bună la dispoziție, nu poți da greș. Totuși, pe lângă ingredientele clasice, există unul care odată adăugat va da un gust și o aromă deosebită roșiilor.

Este vorba despre busuiocul parfumat, care se pune în borcan. În afară de aceasta, pentru roșiile murate vei mai avea nevoie și de următoarele ingrediente: 2 kilograme de roșii, 1,5 litri de apă, 1,5 linguri de sare, 3 linguri de zahăr, 5 linguri de oțet- concentrație 9%, 2 frunze de cireș, câte o legătură de mărar și de pătrunjel și legătură de busuioc violet.

ADVERTISEMENT

Totodată, mai sunt necesare: 2-3 căței de usturoi, 3 boabe de ienibahar, 3 boabe de piper negru, precum și 2 cuișoare.

Modul de preparare al roșiilor murate cu busuioc

Spală bine condimentele, verdeața și roșiile și pune-le în borcane. Peste se toarnă apa clocotită. Acoperă apoi borcanele cu capacele și lasă-le la infuzat preț de 15-20 de minute.

ADVERTISEMENT

După aceea, scurge apa din borcane într-o cratiță, adaugă sarea și zahărul și pune-o la fiert. Așteaptă cinci minute după ce a dat în clopot și pune oțetul.

Compoziția obținută se pune în borcane. Închide capacele bine și așază-le apoi cu fața în jos. Învelește-le cu o pătură conservele și lasă-le la răcit.

ADVERTISEMENT

După ce nu mai sunt calde, borcanele se depozitează în cămară sau într-un loc suficient de întunecat și răcoros și sunt gata pentru servit.

ADVERTISEMENT