Printre conservele pe care gospodinele le pregătesc pentru iarnă se numără și roșiile murate. Există multiple rețete disponibile, iar dacă nu știi cum se prepară, te poți inspira din cea aleasă de noi. Un ingredient secret va conferi produsului final o aromă deosebită.
Pe lângă clasicele conserve de castraveți, zacuscă de vinete și dulceață de diferite feluri, unele gospodine obișnuiesc să pregătească pentru iarnă și roșii murate.
Acestea constituie o gustare delicioasă, iar dacă ai și o rețetă bună la dispoziție, nu poți da greș. Totuși, pe lângă ingredientele clasice, există unul care odată adăugat va da un gust și o aromă deosebită roșiilor.
Este vorba despre busuiocul parfumat, care se pune în borcan. În afară de aceasta, pentru roșiile murate vei mai avea nevoie și de următoarele ingrediente: 2 kilograme de roșii, 1,5 litri de apă, 1,5 linguri de sare, 3 linguri de zahăr, 5 linguri de oțet- concentrație 9%, 2 frunze de cireș, câte o legătură de mărar și de pătrunjel și legătură de busuioc violet.
Totodată, mai sunt necesare: 2-3 căței de usturoi, 3 boabe de ienibahar, 3 boabe de piper negru, precum și 2 cuișoare.
Spală bine condimentele, verdeața și roșiile și pune-le în borcane. Peste se toarnă apa clocotită. Acoperă apoi borcanele cu capacele și lasă-le la infuzat preț de 15-20 de minute.
După aceea, scurge apa din borcane într-o cratiță, adaugă sarea și zahărul și pune-o la fiert. Așteaptă cinci minute după ce a dat în clopot și pune oțetul.
Compoziția obținută se pune în borcane. Închide capacele bine și așază-le apoi cu fața în jos. Învelește-le cu o pătură conservele și lasă-le la răcit.
După ce nu mai sunt calde, borcanele se depozitează în cămară sau într-un loc suficient de întunecat și răcoros și sunt gata pentru servit.