Life

De ce să pui două felii de măr în ciorbă. Trucul genial pe care orice bucătăreasă trebuie să îl știe

Ce se întâmplă dacă pui două felii de măr în ciorbă? Acest truc genial trebuie încercat de orice bucătăreasă chiar și o singură dată.
24.03.2024 | 18:41
De ce sa pui doua felii de mar in ciorba Trucul genial pe care orice bucatareasa trebuie sa il stie
De ce să pui două felii de măr în ciorbă. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

De ce să pui două felii de măr în ciorbă? Dacă la prima vedere nu pare o ideea atât de bună, având în vedere gustul ciorbei și, separat, cel al mărului, află că lucrurile sunt complet diferite.

De ce să pui două felii de măr în ciorbă

Există o mulțime de trucuri pe care poți să te bazezi în bucătărie. De asemenea, poți salva anumite preparate dacă știi niște reguli foarte simple când vine vorba de combinațiile alimentare.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă te descurci bine în bucătărie, uneori pot apărea și mici greșeli. Ți s-a întâmplat ți ție la un moment să scapi fie prea multă sare în ciorbă, ori poate prea mult piper sau alte condimente?

Ce faci în această situație? Nu trebuie să renunți la rețetă și nici să arunci preparatul. Un truc genial o să te ajute și cu siguranță te vei baza pe el și a doua oară. De ce să pui, deci, două felii de măr în ciorbă?

ADVERTISEMENT

Dacă te gândeai că ciorba ta va fi mai acră, află că cele două bucăți de măr acționează precum un burete. Practic, le poți adăuga dacă ai pus prea multă sare în preparatul tău, astfel că aceasta va fi absorbită de măr.

Trucuri geniale pe care merită să le încerci în bucătărie

Iar acest truc nu este unul nou. De altfel, nu puțini sunt cei care se bazează pe el. Are rezultate rapide și îți poate salva instant preparatul, astfel că nu mai e nevoie să îl arunci ori să o iei de la zero.

ADVERTISEMENT

Iar dacă nu ai două felii de măr să pui în ciorbă, o legumă te poate salva. Cartoful crud, curățat, are beneficii similare. Și el poate să absoarbă precum un burete sarea în exces din anumite preparate, nu doar din ciorbe sau supe.

Lista cu trucuri esențiale în bucătărie continuă. Mărul te poate ajuta în mai multe cazuri, așa că e bine să îi cunoști întrebuințările. În cazul în care nu știai, dacă ai câteva fructe necoapte, pune-le într-o pungă de hârtie alături de un măr.

ADVERTISEMENT

Mărul emană etilenă. Iar acest compus grăbește practic maturarea fructelor. În acest mod nu vei fi nevoit să aștepți zile în șir până când fructele se coc, iar rezultatul va fi unul cât se poate de natural.

ADVERTISEMENT