Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

De ce se înjumătățesc punctele în playoff și playout SuperLiga, dar nu și în Liga 2. Explicațiile FRF

Explicațiile FRF pentru faptul că punctele se înjumătățesc punctele în playoff și playout Superliga, dar nu și în Liga a doua.
22.04.2024 | 09:00
De ce se injumatatesc punctele in playoff si playout SuperLiga dar nu si in Liga 2 Explicatiile FRF
De ce se înjumătățesc punctele în playoff și playout SuperLiga, dar nu și în Liga 2. Explicațiile FRF. Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Analiștii FANATIK au discutat la FANATIK SUPERLIGA, emisiune care este live în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, despre faptul că punctele se înjumătățesc în Superliga, dar nu și în Liga 2.

Alin Buzărin: „Ești ușor dezavantajat”

Alin Buzărin, unul din experții FANATIK SUPERLIGA, a răspuns la dilema înjumătățirii punctelor în Superliga, dar și de ce nu se aplică același lucru și în divizia secundă.

ADVERTISEMENT

„În liga a doua punctele nu se înjumătățesc pentru că în diviza B nu a jucat toată lumea cu toată lumea de două ori. Pleci cu un dezechilibru. Ai 20 de echipe și fiecare joacă câte 19 meciuri. În play-out a juca 5 meciuri acasă și 5 afară, este dat de ierarhie.

Se ia clasamentul sezonului regulat și ultimele clasate joacă 4 meciuri acasă și primele clasate joacă 5 meciuri acasă. În divizia B, în liga a doua, nu există acest criteriu.

ADVERTISEMENT

Automat, prin numărul pe care îl tragi la sorți, ești ușor dezavantajat. Se trag la sorți niște numere și acolo nu poți înjumătăți ceva ce deja a fost dezavantajat”, a declarat Buzărin la FANATIK SUPERLIGA.

Mihai Stoichiță crede că FCSB era campioană dacă se păstra sistemul vechi

Președintele comisiei a Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță, a declarat la FANATIK SUPERLIGA că FCSB ar fi fost deja campioană dacă s-ar fi păstrat vechiul sistem de campionat, în care nu exista play-off-ul și play-out-ul.

ADVERTISEMENT

„E lăudabil ce face Bogdan Andone la Botoșani dacă stai să te gândești la situația lor. Să nu uităm că și ei au pierdut două puncte la Sibiu, unde au condus până în min 92. Au jucat și cu un om în plus din minutul 25. Deocamdată este destul de interesant. Trebuie să ne gândim că și forma aceasta de play-out a adus această tensiune.

În play-off e cam gata pentru că titlul deja e luat de FCSB, dar dacă campionatul ar fi fost normal, FCSB ar fi fost deja campioană cu mult timp în urmă. Erau 11 puncte între ei și Rapid.

ADVERTISEMENT

Dacă ar fi fost un campionat de modă veche, erai deja campion. În primul rând nu mai jucai de două ori cu echipele puternice. Le-au fost înjumătățite punctele și echipa de pe primul loc se confruntă de două ori cu echipele puternice”, a declarat Mihai Stoichiță la FANATIK SUPERLIGA.

De ce se înjumătățesc punctele în playoff și playout SuperLiga, dar nu și în Liga 2

ADVERTISEMENT
Tags: