Life

De ce se merge cu lumină prima oară la mormintele celor bătrâni în Noaptea de Înviere

De ce este bine să mergem cu lumină prima oară la mormintele celor bătrâni. Părintele Constantin Necula explică de ce este bine.
15.04.2023 | 13:37
De ce se merge cu lumina prima oara la mormintele celor batrani in Noaptea de Inviere
De ce se merge cu lumină prima oară la mormintele celor bătrâni. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

De ce se merge cu lumină prima dată la mormintele celor bătrâni în Noaptea de Înviere. Acest lucru trebuie făcut de toți oamenii care se duc la biserică.

De ce se merge cu lumină prima oară la mormintele celor bătrâni

Părintele Constantin Necula a explicat de ce se merge prima oară la mormintele celor bătrâni în Noaptea de Înviere, după ce am luat Lumina Sfântă.

ADVERTISEMENT

În podcastul lui Mihai Bobonete, acesta a explicat că este bine să facem așa. Părintele Constantin Necula a povestit că în Vinerea Mare, pentru cei adormiți deja este Înviere.

Conform acestuia, Hristos deja a Înviat și face prăpăd în iad, iar celor adormiți trebuie să le ducem Lumina Sfântă cât mai repede posibil.

ADVERTISEMENT

„În Vinerea Mare, în cele mai de jos al pământului. Duduie iadul, dărâmă. Iadul nu mai există în Vinerea Mare.

În Oltenia se iese din biserică și se duce la mormintele celor bătrâni. Peste tot. Pentru că la ei deja a avut loc Învierea. La ei Hristos a călcat ca un împărat.

ADVERTISEMENT

Se spune că Sâmbăta cea Mare este a treia zi în care Domnul s-a odihnit înviind. Deci joi, vineri și sâmbătă alcătuiesc o singură zi”, a povestit acesta.

Tradiții de Înviere. Ce trebuie să facă creștinii

În Sâmbăta Mare, înainte de Înviere, gospodinele trebuie să pregătească toate cele necesare pentru masa bogată de Paște. Este foarte așteptată după un post îndelungat.

ADVERTISEMENT

Acum este momentul să fie vopsite și ouăle roșii, pentru cele care nu au apucat să o mai facă în Joia Mare, atunci când se spune că este bine să fie vopsite.

Tot acum este momentul pentru a fi pregătite hainele de sărbătoare. Se spune că în ziua de Paște este bine să avem haine noi. Motivul este acela că și Hristos a avut haine noi după Înviere și trebuie să ne asemănăm cu el.

ADVERTISEMENT