Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

De ce Tavi Popescu nu a mai prins niciun lot național? Primele explicații FRF: „Ce vezi tu văd și eu!”

Tavi Popescu nu a prins niciun lot naţional. Mihai Stoichiţă a explicat la FANATIK SUPERLIGA motivele pentru care "decarul" de la FCSB n-a mai fost convocat.
20.03.2024 | 20:56
De ce Tavi Popescu nu a mai prins niciun lot national Primele explicatii FRF Ce vezi tu vad si eu
De ce Tavi Popescu nu a mai prins niciun lot national? Primele explicații FRF: „Ce vezi tu, văd și eu!”. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Octavian Popescu este doar o umbră a talentatului jucător pe care Gigi Becali visa să încaseze 30 de milioane de euro în urmă cu doi-trei ani. “Decarul” de la FCSB nu a mai prins nicio convocare la acţiunea echipelor naţionale din martie.

De ce Tavi Popescu nu a mai prins niciun lot national? Primele explicații FRF: „Ce vezi tu, văd și eu!”

Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF, a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre acest subiect, explicând motivele pentru care Tavi Popescu n-a mai prins nici măcar naţonala U-21 a României:

ADVERTISEMENT

“E consecinţa meciurilor din ultima perioadă. Nu mai iese în prim plan. Acum doi ani de zile dădea nişte goluri senzaţionale, avea nişte acţiuni senzaţionale. Totul depinde de el, este şi o chestie mentală.

Să iasă din conul ăsta de umbră. Probabil cei de la FCSB vor încerca să îl reaprindă. Ce vezi tu văd şi eu. Nu ştiu ce se întâmplă cu el. E plin de talent, jos cu pălăria.

ADVERTISEMENT

“Aş vrea să văd determinare, spirit de sacrificiu în joc. Asta lipseşte”

Nu se vede nimic în joc. Nu mai face diferenţa, el are un post în care trebuie să ieşi la rampă. Eu cred că prea mult opreşte mingea, în loc să dea rapiditate jocului. Face multe atingeri.

Eu asta văd în tribună. Aş vrea să văd determinare, spirit de sacrificiu în joc. Asta lipseşte. Nici măcar instinctiv nu mai joacă”, a spus Stoichiţă la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Robert Niţă: “Deocamdată aici nu s-a adaptat, ai impresia că este stingher între ai lui”

Robert Niţă e de părere că evoluţiile slabe sunt cauzate şi de faptul că Tavi Popescu nu reuşeşte să se integreze în modulul tactic al FCSB, o echipă mult mai aşezată decât în urmă cu 2-3 ani de zile:

“Tavi a ajuns în momentul în care nu are presiunea concurenţei. Pantea s-a accidentat şi, în rest, este Pandele acolo, e Radaslavescu. El începe titular în 95% din cazuri. Ar trebui să aibă ceva. 

ADVERTISEMENT

Eu cred că în momentul în care făcea tot ce făcea, era instinctiv. Nu avea nimeni mari pretenţii de la el. Acum, nu ştiu ce se discută la FCSB, dar eu aşa văd lucrurile. A avut o libertate să facă ce vrea. 

Făcea instinctiv. Acum e şi responsabilitatea obiectivului. FCSB joacă mai aşezat, de multe ori vedem CFR-ul lui Dan Petrescu. El trebuie să se plieze şi pe un modul tactic, pe un sistem de joc.

Deocamdată aici nu s-a adaptat, ai impresia că este stingher între ai lui. Joacă de 3 ani de zile cu ei. Cred că aici este problema. Felul în care cineva îl face să înţeleagă că trebuie să aibă creativitatea şi lucrurile făcute din instinct, doar acum într-un mod gândit”, a spus Niţă la FANATIK SUPERLIGA.

De ce Tavi Popescu nu a mai prins niciun lot national? Primele explicații FRF: „Ce vezi tu, văd și eu!”

ADVERTISEMENT