Life

De ce pisicile își urmăresc stăpânul prin casă? Nu te vei mai enerva după ce afli asta

Care este motivul pentru care pisicile își urmăresc stăpânul prin casă. Nu o fac pentru a te spiona și nici nu vor mereu să le hrănești.
17.12.2023 | 17:18
De ce pisicile isi urmaresc stapanul prin casa Nu te vei mai enerva dupa ce afli asta
De ce pisica te urmărește prin casă. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cine este „părinte” de pisică știe că aceste animăluțe au tendința de a-și urmări stăpânul prin casă. Mulți cred că asta se întâmplă pentru că vor mâncare și chiar se enervează uneori, dar explicația este una înduioșătoare.

De ce te urmărește pisica prin casă

Mulți sunt de părere că pisicile au un comportament greu de înțeles, iar câinii transmit mai ușor ceea ce își doresc. Totuși, multe din gesturile acestor animăluțe au explicații neașteptate.

ADVERTISEMENT

Se cunoaște deja de ce aleg ele să se ascundă în cutii de carton și de ce obișnuiesc să-și trezească stăpânii de dimineață. Dar o altă întrebare rămasă pe buzele multora este: „de ce te urmărește pisica prin casă?”.

Există și persoane care se supără uneori pentru acest gest. Uneori, micile necuvântătoare aleg să facă asta pentru că s-au săturat de hrana uscată care este mereu la discreție și vor ceva mai bun.

ADVERTISEMENT

Dar motivul principal pentru care o pisică își urmărește stăpânul este că aceasta are nevoie de companie și vrea să se simtă protejată. Totul pornește de când pisicile sunt mici și își urmăresc mama peste tot. Așa învață cum trebuie să se descurce, iar mulți tratează pisicile ca pe copii.

Cum să-ți înțelegi mai ușor pisica

Și dacă ai aflat de ce te urmărește pisica prin casă, un alt lucru pe care ar trebui să-l știi este că masarea cu lăbuțele este un alt mod în care aceasta își exprimă afecțiunea.

ADVERTISEMENT

Totodată, dacă din când în când, animăluțul tău îți aduce șoareci sau păsări moarte pe care le-a vânat, nu trebuie să te superi, face acest lucru pentru a-ți arăta că te iubește și te consideră familie.

Motivul pentru care pare uneori că o pisică privește în gol, la lucruri care nu există, este că ea clipește mai rar. Astfel că nu este deloc ceva îngrijorător sau care să fie considerat straniu.

ADVERTISEMENT

În plus, dacă o pisică te mușcă ușor de deget, nu o face pentru că te atacă. De fapt, gestul imită felul în care felinele își îngrijesc puii și, din nou, își dorește să-ți demonstreze că însemni ceva pentru ea.

ADVERTISEMENT