Life

De ce ți se face poftă de dulce noaptea, de fapt. Explicația simplă la care poate nu te așteptai

Ți se face poftă de dulce noaptea? Poate fix înainte să te pui la culcare ai mânca un desert, deși alegerea nu e tocmai una bună.
13.04.2024 | 14:17
De ce ti se face pofta de dulce noaptea de fapt Explicatia simpla la care poate nu te asteptai
De ce ți se face poftă de dulce noaptea, de fapt. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

De ce ți se face poftă de dulce noaptea, de fapt? Multor persoane li se întâmplă acest lucru. Dacă unii oameni adorm rapid, fără griji, alții pot avea o serie de pofte alimentare nu tocmai sănătoase.

De ce ți se face poftă de dulce noaptea

Unele obiceiuri nu sunt tocmai benefice pentru organismul nostru, dar poate fi dificil să renunțăm la ele. Sunt persoane care iau masa înainte de somn și nici măcar nu pot să se odihnească.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, alte persoane ajung să fie agitate în timpul nopții și pot avea și diferite pofte. Ce se ascunde în spatele acestui obicei care poate fi la un moment dat destul de obositor?

Dacă ți se face poftă de dulce noaptea, e bine să știi ce explicație au specialiștii pentru această stare. Experții în somn și nutriție au dezvăluit motivul pentru care anumite persoanele se pot confrunta cu o poftă necontrolată de zahăr.

ADVERTISEMENT

Una dintre principalele cauze, spun aceștia, o reprezintă scăderea glicemiei pe timp de noapte, cauzată de înfometare. Cu alte cuvinte, dacă organismul tău a stat prea mult timp fără hrană începe să ardă rezervele de glucoză.

Ce spun specialiștii

Mai departe, acest lucru duce la o scădere a nivelului de zahăr în sânge. Cu alte cuvinte, creierul simte nevoia de o sursă rapidă de energie. Iar cea mai bună alegere pentru unele persoane o reprezintă dulciurile.

ADVERTISEMENT

De ce ți se face poftă de dulce noaptea? Pentru că în general tocmai bomboanele sau biscuiții cresc rapid nivelul de zahăr în sânge și oferă astfel un impuls de energie instant. Drept urmare, deși e noapte și corpul tău trebuie să se odihnească, dorința de dulce poate fi mai puternică.

Poate că este dificil, nu e imposibil să renunți la acest obicei. Experții ne recomandă să optăm pe timpul zilei pentru gustări echilibrate din punct de vedere nutrițional. De asemenea, nu e recomandat să consumăm dulciuri înainte de culcare.

ADVERTISEMENT

Un meniu variat pe timpul zilei ne poate ajuta să avem un somn odihnitor. Totodată, este esențial să nu ne înfometăm, astfel încât să nu ajungem în situația în care, cu puțin timp înainte de culcare, să avem diferite pofte.

ADVERTISEMENT
Tags: