Life

De ce trebuie să așezi neapărat telefonul cu fața în jos. E obligatoriu să faci lucrul acesta după ce l-ai folosit

Motivul pentru care trebuie să așezi neapărat telefonul cu fața în jos. Poate fi foarte avantajos pentru dispozitivul tău să faci asta.
28.01.2023 | 07:00
De ce trebuie sa asezi neaparat telefonul cu fata in jos E obligatoriu sa faci lucrul acesta dupa ce lai folosit
De ce trebuie să-ți așezi telefonul cu fața în jos. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Există un motiv foarte întemeiat pentru care ar trebui să-ți așezi telefonul cu fața în jos. Acest obicei poate fi foarte benefic pentru dispozitivul tău.

De ce trebuie să-ți așezi telefonul cu fața în jos. Avantajele acestui obicei pentru dispozitivul tău

După ce ne folosim telefonul, avem tendința de a-l pune înapoi pe masă, cu fața în sus sau în jos, fără să ne dăm neapărat seama de acest lucru.

ADVERTISEMENT

Cei care aleg să-și pună telefonul pe masă cu fața în sus își permit să fie întrerupți de un mesaj, apel sau chiar de nevoia de a verifica vremea și alte lucruri.

În plus, dacă ești cu niște cunoștințe și nu te bucuri de timpul petrecut alături de ele, din instinct începi să folosești telefonul sau alte activități care să-ți distragă atenția.

ADVERTISEMENT

În schimb, atunci când nu dorești să te deranjeze nimeni, preferi să-l ții cu fața în jos. Producătorii de telefoane mobile și producătorii de aplicații sunt conștienți și ei de acest lucru.

Astfel, dezvoltatorii au pus la punct soluții de tip software, care dezactivează anumite funcții ale telefonului atunci când acesta este așezat cu fața în jos.

ADVERTISEMENT

Puțini sunt cei care știu că e mai bine să-ți ții telefonul cu fața în jos. Acest lucru este foarte benefic pentru dispozitivul tău.

Unul dintre cele mai mari avantaje este faptul că vei salva mult mai multă energie a bateriei dacă îți vei ține telefonul cu fața în jos.

ADVERTISEMENT

Bateria telefonului se consumă repede din cauza apelurilor telefonice, mesajelor text și a altor notificări. Atunci când îl plasezi cu fața în jos, acestea vor fi dezactivate. Astfel, dacă vei primi notificări sau apeluri, display-ul telefonului va rămâne stins.

Ce riscuri există dacă ai obiceiul de a lăsa telefonul în acest fel

Cu toate acestea, plasarea telefonului în acest fel are și dezavantaje. Dispozitivul tău se va murdări mai repede, așa că este indicat să îl cureți frecvent, astfel încât să îndepărtezi bacteriile și microbii, care pot fi foarte dăunători pentru sănătatea ta, notează jurnalulph.ro.

Atunci când vei pune telefonul la obraz sau la ureche, vei transfera toate bacteriile pe fața ta. În acest fel, te vei expune anumitor afecțiuni dermatologice.

ADVERTISEMENT
Tags: