Life

De ce e bine să pui un pahar cu apă și bicarbonat în frigider. Trucul te va surprinde

Motivul pentru care trebuie să ai în frigider un pahar cu apă și bicarbonat de sodiu. Pontul care te va uimi chiar și pe tine!
06.06.2023 | 08:14
De ce e bine sa pui un pahar cu apa si bicarbonat in frigider Trucul te va surprinde
Motivul pentru care trebuie să ai în frigider un pahar cu apă și bicarbonat. Pontul care te va uimi. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce trebuie să pui un pahar cu apă și bicarbonat în frigider. Trucul te va surprinde încă de la prima încercare. Cu siguranță, foarte multe gospodine vor încerca această metodă care dă rezultate extraordinare.

Motivul pentru care trebuie să ai în frigider un pahar cu apă și bicarbonat. Pontul care te va uimi

Știi care este motivul pentru care trebuie să ai în frigider un pahar cu apă și bicarbonat de sodiu? Ei bine, dacă nu ai răspunsul află că este vorba de un pont care te va uimi și te va ajuta să păstrezi curățenia în interiorul aparatului.

ADVERTISEMENT

Cele două substanțe sunt ideale pentru a elimina mirosurile neplăcute care se acumulează în timp din cauza alimentelor care sunt lăsate fără ambalaj sau a mâncărurilor gătite. Tot ce trebuie să faci este să combine cele două produse.

Mai exact, se dizolvă o lingură de bicarbonat de sodiu în 250 ml de apă care a stat la temperatura camerei. Paharul cu această soluție se pune apoi pe unul dintre rafurile frigiderului, de preferat pe la mijloc.

ADVERTISEMENT

E foarte important ca paharul cu această soluție să fie schimbat odată la câteva zile. În felul acesta mirosurile neplăcute nu se vor simți din nou. În plus, o lămâie tăiată în bucăți funcționează la fel de bine.

Un alt truc inedit folosit de multe femei are legătură cu puțină hârtie igienică care absoarbe umezeala și în plus, aparatul nu mai îngheață atât de mult. Aceasta se pune în frigider alături de un pahar de apă și sifon.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pentru o curățare rapidă este indicat și oțetul împreună cu puțină apă caldă. Se șterg rafturile și pereții aparatului cu această substanță obținută din cele două ingrediente care nu lipsesc din nicio locuință.

Sfaturi prețioase pentru un frigider curat

Pentru a avea mereu un frigider curat e bine să ții cont de câteva sfaturi prețioase. Unul dintre acestea ne spune să setăm temperatura între 0 și 5 grade Celsius ca alimentele să nu se strice foarte repede și bacteriile să nu se înmulțească.

ADVERTISEMENT

Mâncarea trebuie păstrată în siguranță, în diverse recipiente. În plus, e foarte important să fim atenți la datele de expirare, cât și la supraîncărcarea aparatului, fapt care poate bloca unitatea de răcire a alimentelor.

Totodată, conservele nu trebuie păstrate niciodată la frigider după ce au fost deschise. Experții spun că acest lucru poate duce la contaminarea chimică, mai ales a alimentelor acide, printre care se numără fructele.

ADVERTISEMENT
Tags: