Life

De ce trebuie ținut post de Înălțarea Sfintei Cruci. Explicația preoților

De ce trebuie ținut post de Înălțarea Sfintei Cruci, care este sărbătorită de creștini pe data de 14 septembrie 2023.
14.09.2023 | 00:30
De ce trebuie tinut post de Inaltarea Sfintei Cruci Explicatia preotilor
De ce trebuie ținut post de Înălțarea Sfintei Cruci. Foto Creștin Ortodox.ro
ADVERTISEMENT

De ce trebuie ținut post de Înălțarea Sfintei Cruci. Pe 14 septembrie este foarte important să ții post. Iată care este explicația preoților.

De ce trebuie ținut post de Înălțarea Sfintei Cruci

Postul Sfintei Cruci este un timp special de pregătire spirituală și rugăciune pentru creștinii ortodocși care precede sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci. Aceasta este sărbătorită pe 14 septembrie în Biserica Ortodoxă.

ADVERTISEMENT

Acest post are scopul de a ajuta credincioșii să se concentreze pe semnificația și importanța crucii în creștinism și în viața lor spirituală.

Postul Înălțării Sfintei Cruci este o modalitate de pregătire spirituală pentru sărbătoarea Înălțării Crucii, care comemorează descoperirea crucii pe care a fost răstignit Iisus Hristos.

ADVERTISEMENT

Postul oferă credincioșilor ocazia de a se pregăti în mod spiritual pentru această sărbătoare importantă. Tocmai de aceea, oamenii trebuie să postează și să se gândească la patimile suferite de Iisus. În această zi este dezlegare doar la untdelemn și vin.

Înălțarea Sfintei Cruci, sărbătoare importantă pentru creștini

Postul oferă timp pentru meditație și reflectare asupra semnificației crucii în creștinism. Crucea este un simbol central al credinței creștine, reprezentând sacrificiul lui Iisus Hristos pentru păcatele omenirii și victoria asupra morții.

ADVERTISEMENT

Asemenea altor posturi creștine, postul Înălțării Sfintei Cruci presupune renunțarea la anumite plăceri materiale, cum ar fi consumul de carne și produse lactate. Această renunțare la bunuri materiale ajută la concentrarea asupra vieții spirituale și a rugăciunii.

Perioada postului oferă credincioșilor mai mult timp pentru rugăciune, meditație și studiul Scripturii. De asemenea, oamenii merg la biserică să asculte slujba.

ADVERTISEMENT

Înălțarea Sfintei Cruci este o sărbătoare creștină care comemorează evenimentul în care Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Iisus Hristos a fost descoperită de către împărăteasa Elena, mama împăratului roman Constantin cel Mare, în secolul al IV-lea.

Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci este celebrată pe 14 septembrie în calendarul creștin ortodox și pe 3 mai în calendarul creștin romano-catolic.

ADVERTISEMENT