Life

De ce viteza routerului Wi-Fi nu este aceeași promisă de furnizorul de internet. Greșeala pe care mulți o fac atunci când își iau un abonament

Ți se întâmplă ca viteza routerului Wi-Fi să nu fie aceeași promisă de furnizorul de internet? S-ar putea ca abonamentul tău să fie unul greșit.
11.09.2023 | 12:46
De ce viteza routerului WiFi nu este aceeasi promisa de furnizorul de internet Greseala pe care multi o fac atunci cand isi iau un abonament
De ce viteza routerului Wi-Fi nu este aceeași promisă de furnizorul de internet. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Pentru ca lucrurile să meargă bine, viteza routerului Wi-Fi este esențială într-o locuință. Ce facem însă dacă uneori nu avem semnal sau pur și simplu rămânem fără internet?

De ce viteza routerului Wi-Fi nu este aceeași promisă de furnizorul de internet

Experții de la Intel Wi-Fi vin cu niște sfaturi esențiale. Dincolo de obiectele lângă care nu trebuie să ții niciodată routerul Wi-Fi, mai există și alte reguli esențiale pe care trebuie să le știi.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă viteza routerului Wi-Fi nu este cea dorită, află că trei factori principali sunt vinovați. “Trei factori principali au un impact asupra vitezei conexiunii la internet. Este vorba despre amplasarea routerului, tehnologia și dispozitivele care sunt conectate la acesta”, arată Intel Wi-Fi, potrivit The Sun.

Astfel, dacă vrei viteză bună la internet, în primul rând amplasarea routerului Wi-Fi acasă este foarte importantă. Ține-l departe de obstacole mari, cum ar fi mobila și obiectele metalice, care pot perturba semnalul.

ADVERTISEMENT

Ține cont și de faptul că monitoarele pentru copii, difuzoarele Bluetooth și chiar cuptoarele cu microunde pot să îți distrugă viteza routerului Wi-Fi. Astfel, așează-l undeva în poziție ridicată, liberă.

Greșeala pe care mulți o fac atunci când își iau un abonament

Un alt aspect pe care puțini îl știu este legat de abonament. Poate că viteza routerului Wi-Fi este puternică, dar poate ai plătit pentru un abonament ceva mai slab.

ADVERTISEMENT

Tocmai din acest motiv, este bine să vorbești cu furnizorul tău de internet. În funcție de mărimea casei, s-ar putea să ai nevoie de un cu totul alt pachet, iar de aici eviți alte neplăceri.

„Asigurați-vă că discutați cu furnizorul de servicii de internet pentru a vă asigura că plătiți pentru viteza de care aveți nevoie. Furnizori diferiți oferă viteze diferite și este posibil să nu aveți pachetul care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră de conectivitate”, mai arată cei de la Intel.

ADVERTISEMENT

Alte reguli esențiale sunt legate de actualizarea routerului Wi-Fi. Este esențial ca acesta să aibă cele mai recente actualizări de software și de securitate. Mai ține cont și de faptul că prea multe dispozitive conectate la un router pot cauza probleme.

Iar aici este vorba nu doar despre telefoane sau laptopuri, ci și despre televizoare. Toate, folosite în același timp, pot ajunge să distrugă viteza la internet a routerului Wi-Fi.

ADVERTISEMENT