Life

De unde provine, de fapt, carnea folosită în produsele Periș. Surpriza e uriașă pentru milioane de români care le cumpără zilnic

Produsele din Periș se află pe lista preferințelor românilor de ani de zile. De unde vine carnea și care este procesul de prepare înainte de a ajunge pe rafturile supermarketurilor
10.12.2023 | 15:31
De unde provine de fapt carnea folosita in produsele Peris Surpriza e uriasa pentru milioane de romani care le cumpara zilnic
De unde vine carnea din Periș Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Fără doar și poate, în perioada sărbătorilor de iarnă, carnea de porc este vedeta de pe masa românilor. Fiind extrem de versatilă și ușor de preparat, carnea de porc este nelipsită de meniul de sărbători.

Carnea de Periș, favorita românilor în prag de sărbători

În ultima vreme, se observă o tendință din ce în ce mai crescută a românilor de a cumpăra produse de la fermierii locali. Pe rafturile supermarketurilor există o ofertă variată și mulți aleg să cumpere carnea de Periș. Dar, puțini sunt cei care și știu de unde provine aceasta.

ADVERTISEMENT

Carnea din Periș este recunoscută pentru gustul său aparte. De departe, carnea de porc crescut în Periș este cea care i-a cucerit pe români și nu este de mirare, având în vedere proveniența ei.

Fermele din Periș sunt unele la standarde europene care respectă toate normele în vigoare. Aici, porcii sunt crescuți ca la carte, astfel că nu există niciun pericol pentru românii care aleg să pună pe masă carne din Periș.

ADVERTISEMENT

Fermele de aici au o tradiție de peste 50 de ani. De-a lungul timpului, s-au făcut remarcate prin calitate produselor pe care le trimit către rafturile supermarketurilor din întreaga țară. Carnea de porc este foarte solicitată, mai ales în această perioadă, așa că românii trebuie să cunoască povestea a ceea ce pun pe mese.

Prin ce se remarcă porcii crescuți în abatoarele din Periș

Porcii crescuți în Periș sunt renumiți pentru carnea lor fragedă și gustoasă. Aceasta poate fi preparată fie pe grătar, fie în tigaie și tot va fi la fel de delicioasă. Iar asta pentru că porcii cresc liber, cu furaje de calitate.

ADVERTISEMENT

Unul dintre secretele care păstrează gustul cărnii de porc din Periș este prospețimea. Fermele livrează extrem de repede carnea către rafturi și nu acceptă să treacă mult timp de la tăierea porcului până la comercializare.

De exemplu, un porc care a fost tăiat ieri, ajunge pe rafturile magazinelor din București în dimineața următoare. Cu alte cuvinte, abia dacă se scurg câteva ore, iar marele avantaj este distanța mică de doar 40 de kilometri.

ADVERTISEMENT

Abatoarele din Periș au o gamă largă de produse pe care le comercializează. Pofticioși pot opta, pe lângă carnea proaspătă și pentru diverse preparate, precum mezelurile afumate cu lemn de fag.

Pasionații de grătare au la dispoziție carne proaspătă pentru mici, numai bună de pus la sfârâit pe grătar. De asemenea, cu greu se poate rezista și în fața ruladei din piept de porc cu șorici sau în fața unui cotlet împăturit.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni