Sport

Răzvan Lucescu, victorie dramatică în duelul românilor din campionatul Greciei

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, s-a impus dramatic cu 2-1 în meciul din prima ligă a Greciei cu Atromitos, la care evoluează Dorin Rotariu.
27.08.2022 | 23:12
Razvan Lucescu victorie dramatica in duelul romanilor din campionatul Greciei
Răzvan Luceescu a câștigat dramatic duelul cu Dorin Rotariu din prima ligă a Greciei
ADVERTISEMENT
29-08-2022
08:01

PAOK Salonic - Atromitos 2-1: Răzvan Lucescu a câștigat dramatic duelul cu Dorin Rotariu din prima ligă a Greciei

PAOK Salonic, echipa pregătită de antrenorul român Răzvan Lucescu, s-a impus dramatic, cu 2-1, în meciul cu Atromitos, la care evoluează Dorin Rotariu.

PAOK a deschis repede scorul, în minutul 12 prin Kurtic, însă s-a văzut egalată în minutul 90+2, după reușita lui Tzovaras. Totuși, gazdele au reușit să înscrie golul victoriei patru minute mai târziu, la ultima fază a partidei, prin Narey. La oaspeți, Dorin Rotariu a fost introdus pe teren în minutul 62, însă nu a ieșit cu nimic în evidență.

După disputarea a două etape din prima ligă elenă, PAOK are maximum de puncte – 6, în timp ce Atromitos a acumulat 3 puncte.

29-08-2022
06:27

Valentin Mihăilă, pasă de gol în victoria Parmei contra Cosenzei

Internaționalul român Valentin Mihăilă a avut un rol important în victoria obținută de Parma cu 1-0 împotriva Cosenzei într-un meci contând pentru etapa a 3-a din Serie B. El a dat pasa decisivă, executând perfect un corner, la unicul gol al meciului, marcat de Roberto Inglese în minutul 29.

În ciuda assistului, presa italiană nu l-a ridicat în slăvi pe Mihăilă (a fost înlocuit la pauză), acordându-i nota 5,5. „A fost confuz în banda stângă, în prima repriză a intrat în puține combinații. A fost decisiv la un corner”, au scris cei de la Tuttomercatoweb.

În schimb, Dennis Man (schimbat în minutul 72), care a ratat două bune situații de a marca, a fost notat cu 6 de publicația amintită mai sus. „A făcut multe alegeri greșite în prima repriză. A jucat mai bine în repriza a doua, când a fost aproape de a marca de câteva ori, înainte de a fi schimbat.”

Într-un alt meci disputat tot în etapa a 3-a din Serie B, Genoa s-a impus cu 1-0 pe terenul Pisei, în ceea ce s-a vrut a fi un derby al românilor. La gazde, Marius Marin și Adrian Rus au fost titulari (primul înlocuit la pauză, al doilea în minutul 84), în timp ce Moruțan a fost introdus pe teren în minutul 12. La Genoa, Radu Drăgușin a fost integralist în apărare, dar George Pușcaș, abia transferat, nu a prins lotul la această partidă.

În fine, Ionuț Nedelcearu a oferit o pasă de gol în înfrângerea suferită de Palermo pe teren propriu în fața lui AScoli (scor 2-3), însă evoluția sa a fost per ansamblu una ștearsă, cu multe inexactități. Prin urmare, a fost notat cu 5,5 de jurnaliștii de la Tuttomercatoweb.

28-08-2022
16:01

Mircea Lucescu, înfrângere în Ucraina

Echipa Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, a fost învinsă de Dnipro, scor 0-3, în etapa a 2-a a campionatului Ucrainei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Sarapiy (43), Pikhalyonok (55) și Rubchynskyi (90+1).

Pentru trupa tehnicianului român este primul meci disputat în actuala ediție de campionat, care se desfășoară în condiții neobișnuite din cauza războiului cu Rusia.

La conferința de presă de după această întâlnire, Mircea Lucescu a vorbit despre o posibilă plecare de la Dinamo Kiev. ”Il Luce” a fost întrebat dacă a fost ultimul meci al lui Illya Zabarnyi la Dinamo Kiev, la care a venit un răspuns neașteptat: ”Uitați de Zabarnyi! Ar putea fi ultimul meu meci la Dinamo Kiev! Vorbesc serios”

După ce a șocat întreaga asistență, Lucescu a refuzat să mai detalieze subiectul, s-a ridicat și a plecat furios din conferința de presă.

28-08-2022
13:43

Stanciu, o nouă pasă de gol în China

Mijlocașul Nicolae Stanciu a oferit o pasă decisivă în meciul pe care echipa sa, Wuhan Three Towns, l-a câștigat, pe teren propriu, scor 5-1, în fața formației Shenzhen FC, în etapa a 15-a a campionatului Chinei.

Internaționalul român, care a jucat toate minutele, i-a oferit o pasă genială brazilianului Marcao la primul gol al întâlnirii, în minutul 5. Celelalte goluri ale învingătorilor au fost reușite de Marcao (35), Ademilson (61), He Chao (63) și Davidson (66), în timp ce pentru oaspeți a înscris Acheampong (73).

Wuhan Three Towns este lider în campionatul chinez, cu 43 de puncte, patru mai multe decât următoarea clasată, Shandong Taishan.

27-08-2022
20:15

Eşec pentru Boloni în Ligue 2

Formaţia Metz, antrenată de Laszlo Boloni, a fost învinsă, pe teren propriu, scor 1-2, de echipa Dijon, într-un meci din etapa a 5-a din Ligue 2.

Învingătorii au marcat prin Silva (28) şi Le Bihan (59). Pentru Metz a înscris Gueye (77), după ce Niane a ratat un penalty (68). Oaspeţii au jucat în inferioritate numerică, după eliminarea lui Rocchia (67).

 Boloni şi-a consolat jucătorii după acest rezultat: ”Le-am spus că nu este nici prima noastră înfrângere, nici ultima. Ridicăm capul şi vom fi mai puternici începând de la meciul următor”.

27-08-2022
20:12

Șumudică, start ratat la Al Raed

Marius Șumudică a avut parte de un start nefericit la noua sa echipă, Al Raed, care a pierdut, în deplasare, scor 1-2, partida cu formația Abha, din prima etapă a campionatului Arabiei Saudite.

Oaspeții au deschis scorul prin Salem (34), după o centrare perfectă a lui Alexandru Mitriță. Gazdele au întors rezultatul prin golurile marcate de Adam (52) și Bguir (60).

Mitriță a jucat toate minutele, la fel ca și portarul Silviu Lung.

Gaziantep, cu Alexandru Maxim titular, a câștigat cu 5-2 pe Antalyaspor în etapa a patra din și e lider în în Superliga Turciei, în timp ce Marius Șumudică a debutat cu stângul la Al Raed.

Alexandru Maxim și Alin Toșca, lideri cu Gaziantep în Superliga Turciei. Șumudică, înfrângere la primul meci la Al Raed

Al Raed a pierdut cu 2-1 primul meci din campionat, în deplasare cu Abha, la debutul lui Marius Șumudică. Silviu Lung Jr. și Alexandru Mitriță au fost titulari. Mijlocaș a reușit o pasă de gol în minutul 34.

ADVERTISEMENT

Alexandru Maxim a văzut cartonașul galben în minutul 66, în timp ce Alin Toșca a rămas pe banca de rezerve până la finalul partidei. Gazientep e lider cu zece puncte după patru meciuri. Beșiktaș, Basaksehir și Fenerbahce au șapte puncte și un meci mai puțin disputat.

Alexandru Maxim nu a mai fost decisiv pentru Gazientep, însă a contribuit la două dintre cele cinci goluri marcate de echipa sa.

ADVERTISEMENT

Joao Figueiredo a reușit un hattrick pentru Gaziantep. Au mai marcat Pekhart și Sagal. Antalyaspor a condus cu 2-1 la pauză, după dubla lui Haji Wright.

În etapa a cincea, echipa lui Maxim și Toșca va juca în deplasare cu Galatasaray, echipa lui Alexandru Cicâldău, care are însă șanse foarte mari să fie împrumutat la Sivasspor.

ADVERTISEMENT

Laurențiu Reghecampf, victorie în campionat cu Neftchi Baku. Ce meciuri mai au stranierii în acest weekend

Echipa lui Laurențiu Reghecampf a câștigat cu 2-1 pe teren propriu împotriva lui Zira. Neftchi Baku este pe locul trei în Azerbaidjan, cu nouă puncte din primele patru etape, la egalitate de puncte cu Sabah Baku și Gabala.

Al Raed, echipa lui Marius Șumudică, Alex Mitriță și Silviu Lung Jr. va juca sâmbătă, 27 august, în deplasare cu Abha, în prima etapă din campionatul Arabiei Saudite.

ADVERTISEMENT

Românii își vor face simțită prezenta și în Serie A, unde îi vom putea vedea la lucru pe Ionuț Radu și Vlad Chiricheș, în Cremonese – Torino, de la ora 19:30. Ionuț Nedelcerea e în lot pentru meciul dintre Palermo și Ascoli (21:45).

Duminică, zi plină pentru stranierii români

Nicolae Stanciu a avut un start excelent în China la Wuhan. Mijlocașul va fi cu siguranță titular în meciul împotriva lui Shenzhen, duminică, 27 august, de la ora 14:30.

Rareș Ilie a avut o evoluție slabă la Nice în meciul din play-off-ul Conference League cu Maccabi Tel Aviv. Fostul jucător va avea șansa să își ia revanșa în Ligue One, împotriva lui Marseille, duminică, 27 august, de la ora 16:00.

Ce meciuri mai au jucătorii români din străinătate

  • Slask – Rakow (Sorescu, Racovițan) 16:00
  • Dinamo Kiev (M. Lucescu) – Dnipro 17:00
  • OFI – Panathinaikos (C. Ganea) 21:00
  • Pisa (M. Marin, Ad. Rus, Moruțan) – Genoa (Drăgușin, Pușcaș) 21:45
  • Lecce – Empoli (R. Marin) 21:45
  • Parma (Man, Mihăilă) – Cosenza 21:45
  • PAOK (R. Lucescu) – Atromitos (Rotariu) 21:45
ADVERTISEMENT