Sport

Debut de coșmar pentru Manchester United în Liga Campionilor. Cum explică Solskjaer schimbarea care i-a fost fatală

Manchester United a pierdut 1-2 meciul cu Young Boys Berna, după ce Cristiano Ronaldo a deschis scorul din minutul 13.
15.09.2021 | 00:43
Debut de cosmar pentru Manchester United in Liga Campionilor Cum explica Solskjaer schimbarea care ia fost fatala
ADVERTISEMENT
14-09-2021
21:49

Ole Gunnar Solskjaer explică schimbarea lui Ronaldo: „Trebuie să avem grijă de el”

Manchester United a pierdut primul meci din actuala ediție a Ligii Campionilor în primul rând din cauza schimbării neinspirate făcută de antrenorul Ole Gunnar Solskjaer, care l-a înlocuit pe Cristiano Ronaldo cu Jesse Lingard cu 20 de minute înainte de final, la scorul de 1-1.. Din acel moment, „diavolii” nu au mai contat în atac, în timp ce Lingard a gafat decisiv la golul marcat de elvețieni în minutul 90+5.

După meci, tehnicianul norvegian și-a motivat decizia prin faptul că a vrut să-l protejeze pe Ronaldo, care simțea o stare accentuată de oboseală.

Trecuseră 70 de minute dificile, jucătorii au alergat foarte mult atât sâmbătă, cât și astăzi, așa că aveam nevoie de experiența lui Nemanja Matic pentru menținerea posesiei și de prospețimea lui Jesse Lingard. Trebuie să avem grijă de Cristiano și mi s-a părut potrivit să îl înlocuiesc la acel moment.

Trebuie să câștigăm meciurile de pe teren propriu acum. Am ratat o mare șansă în această seară, e clar, dar mai avem cinci meciuri pentru a obține punctele necesare pentru calificare”, a spus Solskjaer la finalul partidei.

Tehnicianul lui United nu a dorit să-l critice public pe Lingard, ba chiar i-a luat apărarea pentru gafa făcută în prelungiri: „Se întâmplă astfel de momente într-un meci. Așa e fotbalul. Urcușuri și coborâșuri. Va trece peste asta și vom gestiona împreună această situație.”

Primul meci al lui Manchester United în actuala ediție a Ligii Campionilor a început perfect, dar s-a transformat într-un coșmar.

Cristiano Ronaldo a deschis scorul după doar 13 minute și ”diavolii” erau în grafic în întâlnirea de la Berna, cu Young Boys. Repriza a doua a fost una pe care antrenorul Ole Gunnar Solskjaer nu o va uita prea curând.

ADVERTISEMENT

Cadoul lui Ole Gunnar Solskjaer pentru campioana Elveției

Manchester United pornea favorită în disputa cu Young Boys Berna, în jocul din cadrul grupei F a Ligii Campionilor. Englezii și-au respectat statutul și colaborarea dintre portughezii Bruno Fernandes – Cristiano Ronaldo a dus la deschiderea scorului.

CR7 a marcat al treilea gol de la revenirea la Manchester United și fanii ”diavolilor” erau în delir. Însă, totul s-a schimbat în repriza a doua.

ADVERTISEMENT

Gazdele au restabilit egalitatea în minutul 66 prin Moumi Ngamaleu, iar în minutul 72, antrenorul Ole Gunnar Solskjaer a decis să-l înlocuiască pe Cristiano Ronaldo.

Jesse Lingard a fost aruncat în luptă, dar schimbarea a coincis cu începutul coșmarului pentru englezi. Internaționalul englez nu a reușit să se conecteze la importanța partidei.

ADVERTISEMENT

Lingard a evoluat modest, iar la ultima fază a meciului a trimis o pasă neinspirată, interceptată de Jordan Siebatcheu care l-a învins pe De Gea și a consfințit victoria elvețienilor.

Vezi aici golurile din meciul Young Boys Berna – Manchester United. 

Prima victoria a elvețienilor în istoricul confruntărilor directe cu Manchester United

Prin victoria în fața lui Manchester United, campioana Elveției și-a confirmat statutul de echipă capabilă să producă surprize de proporții în actuala ediție a Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Young Boys Berna și Manchester United s-au mai întâlnit doar de două ori de-a lungul anilor, în 2018, tot în Liga Campionilor. Atunci englezii s-au impus de fiecare dată. A fost 1-0 la Manchester, respectiv 3-0 la Berna.

Campioana Elveției a eliminat-o în acest sezon al UEFA Champions League și pe CFR Cluj. În manșa tur, Young Boys a egalat la una dintre ultimele faze ale jocului, pentru ca în manșa a doua, aceeași marcatori din meciul cu Manchester United să facă diferența.

În următoarea etapă, elvețienii vor evolua în deplasare, la Atalanta Bergamo, în vreme ce Manchester United va primi vizita echipei în fața căreia a pierdut, în această vară trofeul Ligii Europa, Villareal.

ADVERTISEMENT
Tags: