Sport

Decizia Comisiei de Disciplină în cazul incidentelor de la Dinamo – UTA

După cazul incidentelor de la Dinamo - UTA a sosit și prima decizie a Comisei de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal.
20.03.2024 | 22:05
Decizia Comisiei de Disciplina in cazul incidentelor de la Dinamo  UTA
Comisia de Disciplină a FRF după incidentele de la Dinamo - UTA. Sursa Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Pe 8 martie 2024, la duelul Dinamo – UTA, scor 1-0, au avut loc mai multe incidente în care suprafața stadionului a fost afectată. Mai mulți suporteri din ambele tabere s-au bătut în incinta stadionului și chiar pe teren.

Decizia Comisiei de Disciplină în cazul incidentelor de la Dinamo – UTA

În urma incidentelor de la Dinamo – UTA, Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a oferit și prima decizie în acest caz. Jandarmeria Capitalei a trimis o înștiințare către aceștia pe 12 martie și a cerut ca Dinamo să își dispute următoarea partidă de acasă fără spectatori.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de astăzi, dosarul a ajuns și la Comisia de Disciplină a FRF. Cei din Comisie au luat hotărârea de a amâna decizia pentru data de 27 martie. Astfel, Dinamo ar putea să evolueze pe teren propriu fără fani la meciul cu Petrolul din a doua etapă a play-out-ului. Duelul este programat pe 1 aprilie.

Dinamo trebuie să plătească pagubele de pe Arcul de Triumf: “Ajung până la 10.000 de euro”

Radu Popa, managerul arenei de la Arcul de Triumf, a declarat în exclusivitate pentru FANATIKpagubele produse de suporterii lui Dinamo ajung până la 10.000 de euro. Aceste daune au dus și la arestările ultrașilor echipei din Ștefan cel Mare în decursul dimineții de miercuri.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva zile, reprezentanții stadionului Arcul de Triumf au fost sunați de către un inspector de poliție. Aceștia au fost contactați pentru a da declarații în acest dosar. Doar că oficialii arenei din centrul Capitalei au transmis autorităților că Dinamo a fost organizatorul.

“Pagubele au fost de 10.000 de euro. 2.000 de euro la gazon, 6.000 de euro au fost scaunele. Am facturat și urmează să primim banii în câteva zile. Dinamo are toate responsabilitățile, fiind organizatorul. Dinamo și-a plătit întotdeauna pagubele făcute de suporteri, cu siguranță o va face și acum”, a declarat managerul arenei în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

“Cât de greu este să construiești și cât de ușor este să distrugi… Meciul disputat aseară pe stadionul CSN Arcul de Triumf, între Dinamo și UTA s-a lăsat cu pagube uriașe. 60 de scaune complet distruse, terenul este afectat pe o suprafață de 30%.

Asta nu înseamnă să fii suporter și nu asta presupune sportul. Aseară am asistat cu regret la o demonstrație de forță inutilă. Am văzut ce înseamnă orgoliul orbesc și lipsa de respect pentru o echipă, locul în care te afli și sport. O imagine tristă pentru toată lumea…”, au spus administratorii arenei după incidentele provocate de suporteri.

ADVERTISEMENT

Comunicatul Jandarmeriei după incidentele de la Arcul de Triumf

“Subliniem faptul că, dintre acestea, două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 60.000 de lei, au fost aplicate organizatorului evenimentului sportiv. Iar patru sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 21.000 de lei, au fost aplicate societății specializate de pază și protecție”, a fost comunicatul de presă transmis de Jandarmerie.

ADVERTISEMENT