Life

Decizia luată de surorile lui Petrică Mîțu Stoian la parastasul de doi ani. Au făcut comandă specială!

Surorile lui Petrică Mîțu Stoian fac parastasul de doi ani de la moartea interpretului de muzică folclorică. Ce au comandat?
28.10.2023 | 20:25
Decizia luata de surorile lui Petrica Mitu Stoian la parastasul de doi ani Au facut comanda speciala
În curând se fac 2 ani de la moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Foto: YouTube
ADVERTISEMENT

În curând se fac doi ani de la moartea lui Petrică Mîțu Stoian, iar surorile sale pregătesc parastasul. Pentru asta au făcut o comandă specială. E vorba de un obiect care va ajunge tocmai din Maramureș.

Petrică Mîțu Stoian, parastas de doi ani. Ce au comandat surorile artistului

Potrivit portalului emaramureș.ro, surorile regretatului artist care s-a stins din viață în luna noiembrie a anului 2021 vor ca Petrică să fie pomenit așa cum se cuvine. Pentru omagierea lui, familia a comandat o troiță sculptată în Maramureș. Troița a fost realizată special pentru parastasul de doi ani al lui Petrică Mîțu Stoian. Va fi așezată în biserica din satul natal al folcloristului.

ADVERTISEMENT

Nu se știe dacă la parastasul realizat de familia lui Petrică Mîțu Stoian va fi invitat și fostul său impresar și bun prieten, Doru Gușman. Vorbim despre omul cu care familia a intrat în clinciuri la doar câteva ore după ce s-a aflat că muzicianul s-a prăpădit.

Discuții despre două parastase diferite, unul realizat de surori, celălalt de Gușman au existat și anul trecut. A fost de notorietate disputa care a apărut între cele două părți.

ADVERTISEMENT

Moartea artistului a schimbat protocoalele medicale privind recuperarea pacienților care au trecut prin Covid-19

Petrică Mîțu Stoian a murit în luna noiembrie 2021, din cauza unor complicații pe care le-a avut după ce trecuse prin Covid-19. Și legat de moartea sa au existat numeroase controverse. Clinica unde a fost internat a intrat în centrul atenției din cauza terapiei hiperbare la care a fost supus cântărețul.

De altfel, decesul lui Petrică a dus chiar la schimbări la nivel înalt. Ministerul Sănătății a schimbat imediat protocoalele medicale. Astfel că, în urma morții artistului, s-a scos acest tip de terapie în cazul pacienților care trebuiau să se recupereze după Covid.

ADVERTISEMENT

„În ceea ce oxigenoterapia hiperbară, reprezentanții Comisiei de Medicină Fizică și de Reabilitare a Ministerului Sănătății au decis neincluderea acestei terapii în protocolul de tratament. Nu există studii pertinente care să dovedească eficiența în COVID-19.

Singura mențiune privind camera hiperbară în cadrul Protocolului de medicină fizică și de reabilitare post-COVID-19 se află la secțiunea alte posibile dotări suplimentare ale unui centru de excelență în recuperare fizică”, transmitea Ministerul Sănătății pe 11 noiembrie 2021. Precizările au fost făcute la doar câteva zile de la moartea lui Petrică Mîțu Stoian.

ADVERTISEMENT