Life

Decizia WhatsApp care ajunge și în România. Toți utilizatorii vor beneficia de inteligența artificială

WhatsApp, surpriză de proporții pentru toți utilizatorii. Cum va influența inteligența artificială schimbul de mesaje din aplicație.
01.04.2024 | 15:10
Decizia WhatsApp care ajunge si in Romania Toti utilizatorii vor beneficia de inteligenta artificiala
În curând, românii vor beneficia de inteligența artificială pe WhatsApp. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

WhatsApp este una dintre cele mai utilizate aplicații din lume. Pentru a-i ține conectați pe toți utilizatorii, aplicația pregătește actualizări în mod constant. Acum, una dintre cele mai importante modificări din ultima vreme ale aplicației îi va impacta și pe utilizatorii români.

Schimbarea de proporții pe care o pregătește WhatsApp pentru toți utilizatorii

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că WhatsApp este una dintre cele mai folosite aplicații pentru comunicare. În fiecare zi, miliarde de mesaje se trimit cu ajutorul ei. Odată cu trecerea timpului, pretențiile utilizatorilor cresc, așa că Meta trebuie să țină pasul cu ele.

ADVERTISEMENT

În curând, aplicația va pregăti o serie de actualizări care va fi cu siguranță pe placul iubitorilor de fotografie. WhatsApp va avea una dintre cele mai așteptate îmbunătățiri care va ajunge foarte repede și în România.

Dezvoltatorii aplicației au anunțat că de luni bune lucrează la o actualizare care presupune inteligență artificială. Cu alte cuvinte, WhatsApp îmbină utilul cu plăcutul.

ADVERTISEMENT

După ce această nouă versiune a aplicației va fi disponibilă pentru toți utilizatorii, WhatsApp va reprezenta o amenințare pentru programele de editare foto. Spunem asta pentru că aplicația vrea să le permită utilizatorilor să editeze imagini direct din ea.

Aplicația apelează la inteligența artificială pentru editarea pozelor

Editarea pozelor nu va fi deloc una clasică, cu doar câteva efecte. Noua unealtă presupune utilizarea inteligenței artificiale pentru ca rezultatul să fie unul excepțional.

ADVERTISEMENT

Editarea va fi permisă în WhatsApp ori de câte ori se trimit poze în cadrul unei conversații sau sunt urcate imagini ca stare de profil. Până acum, utilizatorii WhatsApp au avut la îndemână elemente de bază care permiteau editarea imaginilor, însă, acum, totul va fi dus la un alt nivel.

Ceea ce va fi cu adevărat revoluționar este instrumentul Restyle. Cu ajutorul lui, cei care au WhatsApp pot schimba complet aspectul pozelor, nu doar câteva detalii. Inteligența artificială este cea care va face diferența și va oferi imaginilor cu totul și cu totul o altă perspectivă.

ADVERTISEMENT

Noua versiune va veni la pachet și cu funcția Expand, ceea ce înseamnă că utilizatorii WhatsApp pot redimensiona o imagine, făcând-o mai mare. Aceasta va fi realizată cu ajutorul A.I, ceea ce înseamnă că peisajul va fi completat automat, fără nicio diferență.

Poate cea mai interesantă caracteristică de pe nouă versiune este funcția Backdrop. Cu ajutorul ei, utilizatorii pot tasta doar câteva cuvinte, iar inteligența artificială trece la treabă. Sunt suficienți doi, trei termeni, iar întregul fundal al fotografiei se schimbă instant.

Momentan, noua versiune WhatsApp nu a fost lansată în mod public, ci se află în stadiu de testare. Însă, imediat cum va fi prezentă în App Store sau Google Play, românii se vor putea bucura de ea.

ADVERTISEMENT
Tags: