Life

WhatsApp, schimbare uriașă. Opțiunea care va transforma mesajele

WhatsApp, transformare radicală. Posibilitatea care va fi de mare ajutor utilizatorilor de acum înainte legat de mesaje.
26.03.2024 | 10:15
WhatsApp schimbare uriasa Optiunea care va transforma mesajele
WhatsApp, transformare radicală. Posibilitatea care va fi de mare ajutor utilizatorilor de acum înainte legat de mesaje. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Whatsapp, schimbare uriașă. Opțiunea care va transforma mesajele. Compania testează o activitate care va fi, cu siguranță, pe placul oamenilor care folosesc aplicația atât în România, cât și în alte regiuni din lume.

WhatsApp, transformare radicală. Posibilitatea care va fi de mare ajutor utilizatorilor de acum înainte legat de mesaje

WhatsApp, transformare radicală. Posibilitatea care va fi de mare ajutor utilizatorilor de acum înainte legat de mesaje. Lucrurile vor fi mult mai ușoare dacă se utilizează această opțiune mult așteptată de oameni.

ADVERTISEMENT

Compania a transmis că în momentul de față testează o funcție dorită de multă lume. Meta se gândește la transcrierea mesajelor vocale, adică își dorește ca mesajele vocale să se transforme simplu și ușor în text.

Procesul de transcriere se face direct pe dispozitiv, local, fără a fi nevoie să se treacă prin cloud. Lansarea oficială urmează să se facă în perioada imediat următoare. De asemenea, va fi disponibilă pentru toate platformele.

ADVERTISEMENT

Această schimbare radicală este foarte utilă atunci când oamenii se află în medii zgomotoase. Cu siguranță, noua opțiune de la WhatsApp va fi de mare ajutor inclusiv persoanelor care au probleme de auz.

Când va fi disponibilă noua funcție de pe WhatsApp

WhatsApp a mai anunță că funcția se va activa din setări extrem de ușor. Concret, este nevoie de o singură atingere din partea utilizatorului ca transcrierea din audio în mesaje text să se facă simplu și rapid.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, Meta mai spune că mesajul audio va rămâne disponibil, ceea ce înseamnă că nu va fi șters din telefonul mobil. Oamenii trebuie să descarce un pachet de 150 MB pentru conversia vocii în text.

„Pentru a activa transcrierile, vor fi descărcate 150 MB de date noi din aplicație. WhatsApp utilizează recunoașterea vocală a dispozitivului dvs. pentru a oferi transcrieri criptate de la un capăt la altul”, notează sammobile.com.

ADVERTISEMENT

După ce faceți click pe butonul Enable (Activare) din fereastra pop-up, aplicația va descărca resursele necesare și va activa funcția. În aceeași notă, specialiștii în domeniul tehnologiei mai transmis că această funcție va fi disponibilă imediat după terminarea procesului de testare.

Îmbunătățirea va fi disponibilă în versiunea beta 2.24.7.8 a aplicației WhatsApp pentru Android. Lansarea oficială va avea loc în curând pentru toți utilizatorii, atât pentru cei care folosesc Android și iPhone, cât și pentru cei care folosesc aplicația pe PC și web.

ADVERTISEMENT
Tags: