Fotbal intern

Decizie de ultimă oră! Fotbaliștii nu mai sunt obligați să stea în cantonament după încheierea celor 14 zile de izolare. Reacția AFAN

29.05.2020 | 17:41
Decizie de ultima ora Fotbalistii nu mai sunt obligati sa stea in cantonament dupa incheierea celor 14 zile de izolare Reactia AFAN
ADVERTISEMENT

Ministrul Tineretului și Sportului a avut o ședință cu Ministrul Sănătății, în privința reluării competițiilor sportive din România. Cea mai importantă măsură luată este aceea că fotbaliștii nu vor mai fi obligați să rămână în cantonament după încheierea celor 14 zile de izolare.


UPDATE, 29 mai, ora 20:32 / Emilian Hulubei, președintele AFAN, a făcut noi precizări în privința ședinței dintre MTS și Ministerul Sănătății: Noi am expus punctul de vedere al jucătorilor și al cluburilor. Inițial, Federația Română de Fotbal a spus că jucătorii vor sta în cantonament, pentru că au vrut să fac tot posibilul ca fotbalul să se reia.

ADVERTISEMENT

Acum s-a expus problema că nimeni în Europa nu stă în cantonament atât de mult. S-a supus la vot ca jucătorii să nu stea în cantonament. Patru echipe au spus că nu vor să stea în cantonament și urmează să răspundă restul de zece”.


ȘTIRE INIȚIALĂ:

Măsurile care trebuie luate după ședința MTS – Ministerul Sănătății

Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății a susținut o ședință în privința reluării competițiilor sportive în România, iar în urma ședinței s-a decis că fotbaliștii nu mai trebuie să stea în cantonament până la reluarea Ligii 1.

ADVERTISEMENT

Totodată, se vor anunța și datele la care se pot organiza meciurile amicale premergătoare restartului competiției, dar și datele la care se vor relua meciurile din Liga 1, conform gsp.ro.

Secretarul general al LPF a cerut disperat sfârșitul blocării echipelor

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a vorbit despre sfârșitul blocării echipelor: „Suntem într-o situație ridicolă. Cu câteva ore înainte să expire protocolul și regulile de la momentul ăsta, nu știm ce să le spunem cluburilor. 

ADVERTISEMENT

Le-am spus să nu iasă din cantonament. Nu pot susține o idee care ar putea produce prejudicii sau să ne ducă într-o discuție pe care nu vrem s-o susținem, dar, în același timp, nicăieri în Europa nu se face așa ceva.

Deja au acceptat să stea 14 zile în izolare, au plătit zeci de mii de euro, au acceptat să facă sute de testări, alți bani, altă distracție. I-am testat și i-am răstestat. Gata! Ajunge!”.

ADVERTISEMENT

„Imaginați-vă un jucător de la Viitorul care iese la geam la hotelul Iaki și-i vede pe toți la terase și la plajă. Cum îi explici să stea închis în cameră, iar ăia să se distreze pe afară? Nu poți!

Sunt oameni tineri, unii chiar copii, au energie, au nevoi pe care nu le poți gestiona cu atâta ușurință. Hai să terminăm cu aiurelile astea și cu poveștile că fotbalul are vizibilitate și să nu se producă prejudicii de imagine.

Păi, prejudiciile de imagine se produc în momentul în care le refuzi fanilor să vadă fotbal pe televizor și vreo 500 la stadion.

Pentru că nu-mi poate spune nimeni că putem juca o piesă de teatru în parc, cu câte un loc distanță, dar nu putem merge 500 de inși pe stadion. E aberant!”, a mai spus Justin Ștefan.

ADVERTISEMENT