Sport

Decizie de ultimă oră luată de Gigi Becali la nivelul conducerii FCSB. I-a dat puterea unui om de încredere până în 2029

Mihai Stoica a fost desemnat președintele FCSB până în 2029. Gigi Becali i-a prelungit cu încă 5 ani mandatul care a expirat în ianuarie
13.04.2024 | 12:52
Decizie de ultima ora luata de Gigi Becali la nivelul conducerii FCSB Ia dat puterea unui om de incredere pana in 2029
Gigi Becali s-a înconjurat de oameni de încredere la FCSB FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Gigi Becali (65 de ani) a rămas de aproape un an doar acționar la FCSB, cu 99,9930%. Omul de afaceri a renunțat pe 24 aprilie 2023 la funcțiile oficiale pe care le avea în club și i-a predat lui Mihai Stoica prerogativele de administrator și președinte al Consiliului de Administrație al Societății Fotbal Club FCSB S.A.

Gigi Becali l-a numit pe Mihai Stoica președintele FCSB până în 2029

Cum mișcare s-a făcut din mers, mandatul lui Mihai Stoica a fost valabil doar 8 luni și 17 zile, până la data de 10 ianuarie 2024. Recent, Adunarea Generală a Acționarilor, adică Gigi Becali și cumnatul său, Constantin Geambazi, a decis să-l reconfirme pe Meme pentru următorii 5 ani în funcțiile de administrator și președinte al Consiliului de Administrație al FCSB.

ADVERTISEMENT

Astfel, conform hotărârii publicate în Monitorul Oficial din 10 aprilie 2024, FCSB a anunțat: ”Se prelungește durata mandatului de administrator și președinte al consiliului de administrație îndeplinit de domnul Stoica Mihai, cu o perioadă de 5 ani, de la data de 10.01.2024 până la 09.01.2029”.

Mihai Stoica este la FCSB din 2002, cu o întrerupere de 3 ani în care a fost președintele la defuncta Unirea Urziceni.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali nu a mai vrut să aibă funcție oficială la FCSB, pentru ca echipa să nu fie penalizată de comisiile FRF și LPF din cauza declarațiilor și acțiunilor sale.

Valeriu Argăseală rămâne vicepreședinte la FCSB

O altă decizie luată de Gigi Becali îl vizează pe Valeriu Argăseală (68 de ani), care se află în staff-ul administrativ din 2004. Patronul FCSB i-a prelungit și fostului arbitru FIFA durata mandatului de administrator și vicepreședinte al Consiliului de Administratie. În baza noilor hotărâri, Argăseală va face parte din conducerea FCSB încă 5 ani, până la 9 ianuarie 2029.

ADVERTISEMENT
  • 5 titluri de campioană a câștigat FCSB cu Mihai Stoica și Valeriu Argăseală în conducere (2015, 2014, 2013,  2006, 2005)

FCSB este lider autoritar în SuperLiga, cu 7 etape rămase de disputat din play-off. Pentru trupa lui Gigi Becali urmează derby-ul cu CFR Cluj, ocupanta locului 2, duminică, 14 aprilie, în Gruia. FCSB are 10 puncte în față.

ADVERTISEMENT

Planurile lui Gigi Becali pentru Liga Campionilor

Gigi Becali își face deja planuri pentru Champions League și a anunțat lista de cumpărături:

Impresarul FIFA, Florin Vulturar, a fost trimis în Portugalia de Gigi Becali ca să-l convingă pe atacantul spaniol Rafa Mujica (25 de ani) să semneze cu FCSB.

”Eu pe Mujica îl urmăresc de când a venit în Portugalia. Era la Oviedo, cei de acolo l-au lăsat să plece. Știam de el și când avea patru goluri, îl știam și când avea nouă goluri. Acum o să fie din ce în ce mai greu ca să-l iei. Este un jucător care a dat aproape 20 de goluri în Portugalia. Am fost la meciul cu Braga, a bătut aproape de unu singur Braga, la ei acasă, eu zic că e un jucător de mare valoare”, a declarat Florin Vulturar la FANATIK SUPERLIGA.

Nu mă interesează atât de mult titlul. Pe mine mă interesează un cec de la Liga Campionilor de mai multe milioane de euro. Eu observ unde suntem mai slăbuți, unde nu suntem periculoși si acolo vreau să fac transferuri. Eu acum 15 ani am construit biserica din colț, dar nu i-am pus cupola. După ce i-am pus cupola, i-am zis lui Meme, Liga Campionilor direct” – Gigi Becali – patron FCSB

ADVERTISEMENT
4,55 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „X pauză / X final” la meciul CFR Cluj - FCSB