News

Decizie neașteptată. Ce se întâmplă cu cei 45 de studenții de la Drept care au copiat la examene

02.03.2021 | 16:01
Decizie neasteptata Ce se intampla cu cei 45 de studentii de la Drept care au copiat la examene
Decizie neașteptată. Ce se întâmplă cu cei 45 de studenții de la Drept care au copiat la examene. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Studenții de la Drept care au copiat la examenele din sesiunea de iarnă 2021 și-au aflat pedeapsa pentru faptele comise. Anunțul a fost făcut marți, 2 februarie, de rectorulul Universității din București. 

Marian Preda a validat propunerea de exmatriculare a 45 de studenți care au fraudat mai multe examene online. Propunerea fusese făcută de conducerea Facultății de Drept

ADVERTISEMENT

“Este o situație care a suscitat atenția întregii opinii publice și cred că este momentul să vin cu o serie de clarificări,” a afirmat acesta.

Au fost exmatriculați studenții care au fraudat examenele de la Drept

„Dovezile care stau la baza deciziilor arată fără niciun dubiu că studenții în cauză au încălcat în mod evident și repetat la mai multe examene din sesiune regulamentele facultății și ale universității. Avem și mărturii ale studenților care au recunoscut că au fraudat examenele.

ADVERTISEMENT

În calitate de rector al Universității București, validez propunerea de exmatriculare, ca urmare a fraudei constatate cu o largă majoritate de consiliul Facultății de Drept”, a declarat rectorul Universității București.

Zilele trecute, decanul şi Consiliul Facultăţii de Drept au decis să propună rectorului Universităţii din Bucureşti exmatricularea a 45 de studenţi care au fraudat examenele din sesiunea de iarnă a anului I

ADVERTISEMENT

„Ca urmare a sesizărilor formulate de o serie de studenţi, sesizări însoţite de dovezi certe, pertinente şi concludente cu privire la fraudarea unor examene în sesiunea derulată în luna februarie a.c., Consiliul Facultăţii de Drept şi Decanul Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti vor înainta Rectorului Universităţii din Bucureşti propunerea de exmatriculare a 45 de studenţi din anul I”, se arată într-un comunicat al facultății.

Sesizările au fost discutate pe 25 februarie. „Au fost ascultaţi toţi studenţii ”

„În şedinţa Consiliului facultăţii din data de 25 februarie 2021 au fost discutate sesizările, s-au examinat probele şi au fost ascultaţi toţi studenţii care au dorit să îşi exprime punctul de vedere cu privire la acuzaţiile care li se aduc.

ADVERTISEMENT

În urma acestei şedinţe, în cursul zilei de astăzi – 26 februarie 2021 – membrii Consiliului şi-au exprimat opţiunea cu privire la propunerea de exmatriculare, propunere adoptată cu o largă majoritate”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT