Sport

Decizie radicală în Formula 1! Marele Premiu de la Imola a fost anulat. Cum a reacționat Max Verstappen

Marele Premiu de la Imola a fost anulat. Cursa de Formula 1 era programată inițial la finalul săptămânii. Cum a reacționat Max Verstappen, campionul mondial.
17.05.2023 | 16:43
Decizie radicala in Formula 1 Marele Premiu de la Imola a fost anulat Cum a reactionat Max Verstappen
Marele Premiu de Formula 1 al Italiei a fost anulat. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Cu două zile înaintea antrenamentelor pentru Marele Premiu de Formula 1 al Italiei, autoritățile din Peninsulă, dar și șefii Federației Internaționale de Automobilism au hotărât să anuleze cursa de pe circuitul de la Imola, programată în weekend.

Marele Premiu de Formula 1 de la Imola a fost anulat din cauza inundațiilor

Regiunea Emilia Romagna a fost cuprinsă de inundații în această perioadă, iar condițiile meteo nefavorabile au dus la anularea Marelui Premiu de Formula 1 de la Imola. Orașul italian, gazda Marelui Premiu de Formula 1 programat la mijlocul lunii mai, se confruntă cu inundații abundente, iar cursa din weekend nu va mai avea loc.

ADVERTISEMENT

”Comunitatea Formulei 1 este alături de oamenii și de comunitățile afectate de evenimentele recente din regiunea Emilia-Romagna. De asemenea, vrem să evidențiem serviciile de urgență care fac tot ce le stă în putință pentru a-i ajuta pe cei la nevoie.

În urma discuțiilor dintre Formula 1, președintele FIA, autoritățile competente, președintele regiunii Emilia-Romagna, primarul orașului și promotorul, am decis că Marele Premiu din Imola nu va mai avea loc.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată pentru că nu este posibil să asigurăm siguranța spectatorilor, echipelor și personalului. Nu ar fi normal să punem și mai multă presiune pe autoritățile locale în aceste vremuri grele”, este anunțul făcut public de F1.

Max Verstappen a reacționat după ce Marele Premiu de la Imola a fost anulat: „Mi se pare logic”

Max Verstappen, campionul mondial de Formula 1, a reacționat la scurt timp după decizia autorităților de a anula cursa de pe circuitul de la Imola. Pilotul de curse olandez a precizat că hotărârea luată de autorități este cea potrivită.

ADVERTISEMENT

”Siguranța oamenilor și ajutorul acordat celor care au nevoie în aceste momente sunt cele mai importante lucruri. Asta ar trebui să fie grija noastră acum. Mi se pare logic să nu aibă loc cursa în astfel de momente”, a fost mesajul lui Max Verstappen.

În clasamentul piloților, Max Verstappen este primul, cu 119 puncte, la 14 puncte distanță de locul 2 ocupat de Sergio Perez. Podiumul este completat de Fernando Alonso, cu 75 de puncte.

ADVERTISEMENT

După ce cursa de la Imola a fost anulată, piloții din Formula 1 vor avea pauză până la finalul mai când va avea loc Marele Premiu de la Monte Carlo. Concret, pe 26 mai vor avea loc primele antrenamente pentru cursa de la Monte Carlo, în timp ce întrecerea va avea loc pe 28 mai, de la ora 16:00.

ADVERTISEMENT
Tags: