Sport

Decizie ridicolă a cabinei VAR în Galatasaray – Manchester United. Urechea lui Icardi a fost surprinsă afară din joc

Galatasaray - Manchester United a fost rețeta perfectă pentru spectacol. Un stadion incediar, goluri multe și decizii controversate au marcat duelul încheiat cu scorul de 3-3.
29.11.2023 | 22:46
Decizie ridicola a cabinei VAR in Galatasaray  Manchester United Urechea lui Icardi a fost surprinsa afara din joc
Decizie controversata a cabinei VAR in Galatasaray - Manchester United. foto: The Sun
ADVERTISEMENT

Într-un meci tensionat din cadrul etapei a 5-a a grupei Champions League, Galatasaray a găzduit confruntarea cu Manchester United, ce putea determina echipa care se va alătura liderului grupei A, Bayern Munchen, în faza eliminatorie a Champions League.

VAR-ul a anulat un gol al celor de la Galatasaray

În prima repriză, “Diavolii” au obținut un avantaj la pauză, conducând cu 2-1 datorită golurilor marcate de Alejandro Garnacho în minutul 11 și Bruno Fernandes în minutul 18. Hakim Ziyech a redus din diferență pentru Galatasaray, marcând în minutul 29.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, VAR-ul a anulat un gol al turcilor, susținând că Mauro Icardi se afla în poziție de ofsaid, inclusiv după o analiză amănunțită a urechii acestuia. Decizia a stârnit nemulțumirea suporterilor turci aflați pe stadion.

În ciuda eforturilor lui Icardi de a restabili egalitatea în minutul 43, VAR-ul a anulat golul argentinianului pentru un ofsaid extrem de strâns. Imaginile oferite de VAR au evidențiat că urechea lui Icardi era mai înaintată decât poziția corpului fundașului advers, justificând decizia de anulare a golului.

ADVERTISEMENT

Pe lângă aceasta, VAR-ul a refuzat și o cerere de penalty din partea echipei gazdă în minutul 14, când mingea a lovit în brațul stâng al lui Scott McTominay. Arbitrul central și colegii săi din camera VAR au decis împreună că nu se impune acordarea unei lovituri de pedeapsă.

Galatasaray – Manchester United s-a terminat 3-3

Astfel, meciul tensionat dintre Galatasaray și Manchester United a fost marcat de controverse legate de deciziile VAR-ului, contribuind la o atmosferă intensă și speculații în rândul fanilor și experților în fotbal.

ADVERTISEMENT

În repriza secundă, Manchester United a reușit să se desprindă pe tabelă prin McTominay. Scoțianul a marcat în minutul 55, spre bucuria băncii tehnice britanice. Avantajul lui United nu a rezistat însă prea mult. Fanii turci și-au făcut simțită prezența, iar Galatasaray a trecut la ofensivă.

Fostul jucător al lui Chelsea, Ziyech, a reușit dubla pentru turci în minutul 62. Golul său a dat curaj gazdelor, care au continuat ofensiva la poarta lui Manchester United. Cu doar 20 de minute înainte de finalul partidei, stadionul a luat foc.

ADVERTISEMENT

Akturkoglu a restabilit egalitatea după o pasă a aceluiași Ziyech. Golul celor de la Galatasaray a fost și ultimul al partide, iar turcii au reușit să smulgă un punct în fața lui United, scor 3-3. În urma acestui rezultat, Galatasaray face 5 puncte în clasament, în timp ce formația din Manchester ajunge la 4 puncte.

ADVERTISEMENT